Υπήρξε σταρ του ελληνικού κινηματογράφου τις δεκαετίες \’60 και \’70 και το χαριτωμένο μουτράκι της πιο γλυκιάς ξανθιάς του σινεμά λατρεύτηκε απ\’ όλους.

Ο λόγος για τη Νίτσα Μαρούδα, τη χαριτωμένη ξανθιά με διάσημες ατάκες, όπως «σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ» στην κωμωδία «Ο Μικές παντρεύεται» του Γιάννη Δαλιανίδη το 1968, με τον Γιάννη Βογιατζή.

Η Ελένη (Νίτσα) Μαρούδα, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935, κι έπαιξε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60\’ και του 70\’ της λεγόμενης χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, με τους χαρακτηριστικά κωμικούς ρόλους που έπαιζε της χαζής ξανθιάς.

Σπούδασε ηθοποιία στη σχολή μουσικού θεάτρου Θεοφανίδη. Η πρώτη της ταινία στο σινεμά ήταν το \”αγρίμι\” του Κ. Καραγιάννη το 1960, και έπαιξε συνολικά σε 37 ταινίες δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα του Ελληνικού κινηματογράφου της εποχής. Τελευταία της ταινία ήταν το 1980 το \”Υποψήφιοι Βουλευτές και Βουλευτίνες\” και τελευταία εμφάνιση της στην τηλεόραση της Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. το 1982 στην σειρά \”Κομμωτήριο – Ιστορίες του σεσουάρ \”. Έχουν μείνει χαρακτηριστικές οι ατάκες της \”σας χαιρέτησα δεν σας χαιρέτησα, χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ\” στην ταινία, «Ο Μικές παντρεύεται» το 1968, \”θέλετε ένα περγαμόντο?\” στη ταινία \”η αρχόντισσα και ο αλήτης\”, το 1968.

Παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

 iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook