Την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία φορέων των δήμων Ηρακλείου/Χερσονήσου, το αργότερο μέχρι 20/6, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης των εκτάσεων του Καρτερού, αλλά και όλων εκείνων των εκτάσεων που είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της τρόικα – ΕΕ και του ΤΑΙΠΕΔ ζητά η  Δημοτική Ομάδα ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

\”Εδώ και πολλά χρόνια η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταγγείλει τόσο μέσα στα δημοτικά συμβούλια όσο και στην κοινωνία του Ηρακλείου το γενικό ξεπούλημα εκατοντάδων εκτάσεων – φιλέτων ανά τη χώρα (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες, ελληνικό, ολυμπιακά ακίνητα δημοσίου, νησιά, κ.λ.π.) από της κυβερνήσεις των τελευταίων ετών καθ’ υπόδειξη της Τρόικα και της ΕΕ – είτε μέσω ΤΑΙΠΕΔ είτε απ’ ευθείας – σε διάφορους επιχειρηματικούς ομίλους.

Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο τα 251 στρέμματα στον Καρτερό και το ΞΕΝΙΑ ή η πρώην αμερικάνικη βάση Γουρνών. Ήταν και είναι φιλέτα/ακίνητα, παραλίες, κ.λ.π. κατά μήκος των βόρειων παραλιών του Νομού Ηρακλείου και μάλιστα στα πλαίσια του γενικότερου χωροταξικού σχεδιασμού της περιφέρειας Κρήτης και του ρυθμιστικού σχεδίου Ηρακλείου, όπου μετά και την μεταφορά του αεροδρομίου στο Καστέλι και την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ από τα Λινοπεράματα θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες ξεπουλήματος των συγκεκριμένων εκτάσεων.

Συνυπεύθυνες είναι όλες οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές, οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν αποδεχτεί το μονόδρομο της ΕΕ, άρα και τους στρατηγικούς επενδυτικούς σχεδιασμούς της, που ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο και ξεπουλάει τα πάντα. Αυτή είναι η περιβόητη ανάπτυξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τέτοια ανάπτυξη επαγγέλλεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με την “υγιή επιχειρηματικότητα” μπροστά στο ΣΕΒ.
Παρακαλούμε, λόγω σοβαρότητας της κατάστασης και του επείγοντος χαρακτήρα λόγω προθεσμιών, να αποδεχτείτε την πρότασή μας, για :

άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με την παρουσία φορέων των δήμων Ηρακλείου/Χερσονήσου, το αργότερο μέχρι 20/6, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ιδιωτικοποίησης των εκτάσεων του Καρτερού, αλλά και όλων εκείνων των εκτάσεων που είναι στο στόχαστρο της κυβέρνησης, της τρόικα – ΕΕ και του ΤΑΙΠΕΔ\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook