Στη συγκρότηση μια ολιγομελούς ευέλικτης ομάδας που θα αναλάβει να επικαιροποιήσει τα μέχρι σήμερα σχέδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, θα προχωρήσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που συνεδρίασε σήμερα (23/5) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Η συγκεκριμένη ομάδα που πρόκειται να συσταθεί θα αναλάβει να επικαιροποιήσει τα επιχειρησιακά σχέδια που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές.

Στην σημερινή διευρυμένη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών-πολιτικών και στρατιωτικών- δήμων, φορέων, αλλά και ειδικοί επιστήμονες.

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης επεσήμανε ότι το θέμα αντιμετώπισης των συνεπειών από έκτακτα περιστατικά αφορά τόσο την Πολιτεία όσο και τους ίδιους τους πολίτες σε επίπεδο συντονισμού αλλά και συνεργασίας με τις αρχές.

«Συζητήσαμε όλα τα θέματα συντονισμού κα συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και τους πόρους που πρέπει να διατεθούν για τη λήψη συντονισμένων μέτρων και δράσεων για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό πρόληψης, προστασίας, ετοιμότητας και αντιμετώπισης των κινδύνων που προέρχονται από φυσικές καταστροφές. Για το θέμα της πυροπροστασίας θα ήθελα ιδιαίτερα να επισημάνω, ότι για την πρόληψη επιχειρούμε να την κάνουμε υπόθεση και των πολιτών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook