Ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76 καταρρίφθηκε σήμερα από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στο Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο πολλών στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι τρομοκράτες έβαλαν κυνικά και ηθελημένα με αυτόματα όπλα μεγάλου βεληνεκούς και έπληξαν το IL-76 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε στρατεύματα και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Λουχάνσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «στρατιώτες και εξοπλισμός» βρίσκονταν στο αεροσκάφος.
Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των «νεκρών στρατιωτών», χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.
Στο βίντεο φαίνεται στο βάθος η λάμψη της έκρηξης από το αεροσκάφος.



Η Ρωσία μιλάει για παραβίαση συνόρων

Στο μεταξύ, κατηγορίες εναντίον του Κιέβου εξαπέλυσε η Ρωσία υποστηρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός παραβίασε τα σύνορά της με τουλάχιστον ένα στρατιωτικό όχημα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει επίσημη καταγγελία στην ουκρανική κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία Ειδήσεων.

onalert.gr/newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook