Φωτογραφίες που δείχνουν τη μαζική εκτέλεση δεκάδων ιρακινών στρατιωτών από μέλη της ISIL δημοσίευσε η ίδια η οργάνωση, μετά την κατάληψη του Τικρίτ.

Οι αρχές της Βαγδάτης επιβεβαίωσαν πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και ότι στρατιώτες που έχουν πιαστεί από τους τζιχαντιστές έχουν δολοφονηθεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Οι φωτογραφίες δημοσίευτηκαν σε ισλαμιστική ιστοσελίδα από την ίδια την ISIL, προφανώς σε μία απόπειρα να τρομοκρατήσει τα μέλη των ιρακινών δυνάμεων. Οι φωτογραφίες καταγράφουν αγριότητα που συναγωνίζεται τις σκοτεινότερες σελίδες στη σύγχρονη ιστορία.

Στη σειρά φωτογραφιών, οι στρατιώτες, ντυμένοι με πολιτικά, εμφανίζονται δεμένοι πισθάγκωνα να οδηγούνται από μασκοφόρους της ISIL σε σημείο στο βόρειο Ιράκ. Οι στρατιώτες μεταφέρονται με φορτηγά και στο τέλος, αφού εκτελεστούν, οι σοροί τους εμφανίζονται η μία πάνω στην άλλη φορτωμένες σε καρότσες.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες
Κληθείς να σχολιάσει, ο αντιπρόσωπος του ιρακινού στρατού Κασίμ αλ Μουσάουι επιβεβαίωσε την Κυρικάη πως οι φωτογραφίες είναι αυθεντικές και είπε πως η Βαγδάτη γνωρίζει για αριθμό μαζικών εκετελέσων ιρακινών στρατιωτών στα χέρια της ISIL.

Tην ίδια ώρα, οι συγκρούσεις με τις ομάδες της τζιχαντιστικής οργάνωσης συνεχίζονται. Παράλληλα με την προσπάθεια των ιρακινών δυνάμεων να ανασυνταχθούν, οι κούρδοι μαχητές περσμέργκα έχουν αναπτυχθεί για να προστατεύσουν τις κουρδικές περιοχές, ενώ προ ημέρων κατέλαβαν και τον έλεγχο του Κιρκούκ.


in.gr