Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών που δικαιούνται αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Σενετάκης από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Βασίλη Έξαρχο κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επαφής που είχε ο βουλευτής τις προηγούμενες ημέρες με τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δασκαλάκη, σε μια προσπάθεια προώθησης λύσεων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες αναφορικά με τον Οργανισμό.

Ο κ. Έξαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Σενετάκη πως θα υπάρξουν άμεσες λύσεις. Χαρακτηριστικά δεσμεύτηκε πως τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη κτηνιάτρου, θέση η οποία προσωρινά έχει καλυφθεί με μετακίνηση προσωπικού.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, ο κ. Έξαρχος σημείωσε ότι αναμένεται απόφαση του γενικού λογιστηρίου του κράτους, έτσι ώστε ο φάκελος να σταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι κ.κ. Σενετάκης και Έξαρχος συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα και να αντιμετωπίζονται άμεσα όσα ζητήματα