Με τις βαρύτατες κατηγορίες μιας ανθρωποκτονίας απο πρόθεση, δύο απόπειρων ανθρωποκτονιών και βιασμού, θα οδηγηθεί αύριο στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ο 26χρονος Πακιστανός, ο οποίος σκόρπισε τον τρόμο στην Ιεράπετρα, το βράδυ του Σαββάτου.
Μετά και την ολοκλήρωση της προανάκρισης, συμπληρώθηκε το παζλ της δολοφονικής μανίας του 26χρονου το οποίο ξεκίνησε απο το απόγευμα του Σαββάτου σε θερμοκήπιο της περιοχής όπου ο νεαρός Πακιστανός  με τη χρήση βίας και την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να βιάσει και τελικά ασέλγησε σε βάρος 40χρονης ημεδαπής.
Το γεγονός είχε καταγγείλει η 40χρονη, το ίδιο βράδυ, στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και αμέσως είχε ξεκινήσει η διενέργεια αναζητήσεων για τον εντοπισμό του δράστη.
Να σημειωθεί πως ο 26χρονος εργαζόταν στο θερμοκήπιο απο το οποίο απουσίαζε λόγω δουλειών ο σύζυγος της 40χρονης.
Στην συνέχεια ο Πακιστανός πηγαίνει σε κατάστημα ομοεθνή του, ο οποίος φέρεται ως ο επικεφαλής των Πακιστανών που εργάζονται στην περιοχή. Όμως ο ίδιος απουσίαζε και εκεί ήταν ο 54χρονος αδελφός του τον οποίο ο 26χρονος δολοφονεί χτυπώντας τον με τον μπαλτά στο κεφάλι και στο σώμα.
Όπως ο ίδιος είπε, είχε οικονομικές και προσωπικές διαφορές με τους ομοεθνείς του.
Στην συνέχεια με το καταματωμένο μαχαίρι-μπαλτά στα χέρια, βγαίνει στους δρόμους της Ιεράπετρας και λίγο μετά τις 23.00, έξω από εστιατόριο ο 26χρονος επιτέθηκε απρόκλητα σε 49χρονο ημεδαπό – θαμώνα του καταστήματος, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα.

Ο δράστης ισχυρίζεται πως είχε οικονομικές διαφορές με τον 49χρονο, ο οποίος – σύμφωνα με τον 26χρονο – του χρωστούσε 5 ευρώ !

Το θύμα διακομίσθηκε για νοσηλεία αρχικά στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνεχεία μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στη συνέχεια ο δράστης, κινούμενος πεζός έξω από το κτίριο των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας, χτύπησε και έσπασε με το ίδιο μαχαίρι, το τζάμι αστυνομικού οχήματος.
Ο αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, που εκτελούσε χρέη σκοπού στο κτίριο, αντιλήφθηκε αμέσως το γεγονός και όταν προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, ο δράστης του επιτέθηκε με τον μπαλτά, όμως ο αστυνομικός τον αφόπλισε και τον συνέλαβε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νεαπόλεως, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 49χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού και για το αδίκημα του βιασμού.
Ο 26χρονος υπήκοος Πακιστάν θα οδηγηθεί στις 17.06.2014 στον Ανακριτή Λασιθίου.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook