Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο, συνεδριακής μορφής με θέμα: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας: Παρουσίαση και προβολή Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2013-2014».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα 17 και αύριο 18 Ιουνίου και ώρα 17:30 με 21:15, στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου[1].

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν 60 προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων από διάφορες παιδαγωγικές ομάδες σε τρεις παράλληλες συνεδρίες.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσουν οι εκπαιδευτικοί προγράμματα που υλοποίησαν κατά το τρέχον σχολικό έτος, μέσα από δεκαπεντάλεπτες εισηγήσεις. Να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, συζήτηση και διάχυση καλών πρακτικών. Επίσης να υπάρξει γνωριμία ανάμεσα σε διάφορες παιδαγωγικές ομάδες και φορείς του Ηρακλείου και να τεθούν βάσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες.

Παράλληλα, στον αύλειο χώρο και στους διαδρόμους του 48ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, θα εκτεθεί υλικό από αυθεντικές δημιουργίες μαθητών που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των προγραμμάτων (αφίσες, ζωγραφιές ή εικαστικές δημιουργίες κ.ά.).

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης και την καλύτερη διάχυση των εργασιών, έχει δημιουργηθεί σχετικό ιστολόγιο: http://giorti14.blogspot.gr.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ηρακλείου καθώς και σε γονείς και μαθητές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook