Ο αθυρόστομος Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών που τόλμησε να αποκαλέσει γαμ…λη τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου είναι διπλωμάτης καριέρας και πατέρας μίας κόρης.
Ο Αντρέι Ντεστσίτσια,που γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1965 στην περιοχή Λβιβ της Ουκρανίας, δεν έχει τίποτα να χάσει μετά τα γαλλικά με τα οποία στόλισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το ουκρανικό δίκτυο \”Kievpost\”.
Αποφοίτησε το 1989 από το Πανεπιστήμιο Ivan Franko Lviv National University και εν συνεχεία έκανε μεταπτυχιακό σε Πανεπιστήμιο του Καναδά στην Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες. Ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών στις 27 Φεβρουαρίου του 2014 κι έχει δώσει δείγματα…γραφής στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον ΟΑΣΕ, πρέσβης της Ουκρανίας στην Φιλανδία και την Πολωνία.Μιλάει με άνεση τρεις γλώσσες: την αγγλική, την ρωσική και την πολωνική. Για τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Ντεστσίτσια δεν δίστασε να προσβάλει τον Ρώσο πρόεδρο γιατί πολύ απλά ξέρει ότι ως υπηρεσιακός υπουργός, σε λίγες ημέρες θα πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμά του για να τοποθετηθεί ο \”εκλεκτός\” του νέου προέδρου της Ουκρανίας,Πέτρο Ποροσένκο.

Την ώρα που Ρώσοι βουλευτές να καλούν το Κίεβο να απομακρύνει από τα καθήκοντά του τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών της χώρας επειδή αποκάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν «γαμ…η» στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο, ο ίδιος σφυρίζει…αδιάφορα. Ακόμα και τώρα, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Μόσχα, ο Ντεστσίτσια διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ότι, η Κριμαία είναι και θα παραμείνει ουκρανικό έδαφος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook