Στην αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας Λιμενικού Σταθμού στην Γεωργιούπολη, αναφέρεται  ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Αποκόρωνα κ.Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, με την οποία ζητά να επενεξεταστεί η απόφαση κατάργησης του Λιμενικού Σταθμού που υπάρχει στην Γεωργιούπολη.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
\”Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ 
κον ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ.
Κοιν : ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 
κον ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟ.
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΑΝΙΩΝ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΡΗΤΗΣ. 
ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΣΕΦΕΡΙΑΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΔΚΤΗ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ ΧΑΝΙΩΝ.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας αναφορικά με την κατάργηση του Λιμενικού Σταθμού Γεωργιούπολης, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ Αριθμ 81, το οποίο δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ με Αρ Φύλλου 125/29/5/2014.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ήδη προξενήσει πολλαπλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Δήμου μας, καθώς χάνεται μια πολύ σημαντική Υπηρεσία της οποίας η παρουσία και η δραστηριότητα της κρίνεται απολύτως αναγκαία για την περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα.
Σας παραθέτουμε λόγους οι οποίοι συντρέχουν, έτσι ώστε να αποφασισθεί η επανεξέταση της απόφασης κατάργησης και να εγκριθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Λιμενικού Σταθμού Γεωργιούπολης.
Στην συγκεκριμένη περιοχή και κατά την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχουν 20.000 κλίνες και αντίστοιχος αριθμός επισκεπτών,
Επιτακτική ανάγκη ελέγχου σε Τουριστικά σκάφη τα οποία επισκέπτονται το λιμάνι της Γεωργιούπολης, καθώς επίσης στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη τα οποία δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Σε περίπτωση που κλείσει ο Σταθμός απαιτούνται τουλάχιστον 40 λεπτά για να μεταβεί το Λιμενικό από τα Χανιά.
Στις 14/7/2014 δημοπρατείται ο Βιολογικός Γεωργιούπολης οι εργασίες του οποίου απαιτούν και κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για τον οποίο απαιτείται η παρουσία πλωτών μέσων και μηχανημάτων. Η επίβλεψη και ο έλεγχος από πλευράς Λιμενικού κρίνεται απαραίτητος μιας και η περιοχή της Γεωργιούπολης συγκεντρώνει σημαντικό αριθμό λουομένων.
Κρίνουμε απαραίτητο να σας αναφέρουμε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και επιθυμούμε την ενίσχυση των δομών του Δήμου μας και όχι την αποψίλωση των υπηρεσιών οι οποίες συμβάλλουν δραστικά και καταλυτικά με την παρουσία τους και την ενεργοποίηση τους.
Παρακαλούμε για την Ανταπόκριση σας.
Με Εκτίμηση
Χαράλαμπος Κουκιανάκης
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αποκορώνου\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook