\”Μεσόγειος, η γειτονιά μας, με κύματα τα όνειρά μας και δάση τις συναντήσεις μας\”… Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος… Να σπάσουμε τα συνορα που μας διασχιζουν\”

Αυτό είναι μερικά από τα μηνύματα που στέλνουν οι διοργανωτες του 9ου αντιρατσιστικού φεστιβάλ Χανίων, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.

Στην  προφεστιβαλική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/6 στις 20:00, στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στο ωδείο), κεντρικό θέμα θα είναι η Μεσόγειος.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι \”Μεσόγειος, η γειτονιά μας. Απλώνουμε τα χέρια για να συναντηθούμε.\” και όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση:

Ένα χρόνο μετά την πρώτη συνάντησή μας στο ίδιο σχολείο, ψάχνοντας για μια ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, βρήκαμε \”λαθραία\” πτώματα και χημικά όπλα στη θάλασσά μας, στη mare nostrum. Τα κύματα της μεσογείου μεταφέρουν στο μουρμουρητό τους χιλιάδες ιστορίες των γειτόνων μας, των παιδιών του πολέμου. .
Από την αρχαία ακόμα εποχή ξένος σημαίνει φίλος κι επισκέπτης μας μαζί.
Απλώνουμε τα χέρια, ανοίγουμε τις καρδιές μας για να συναντηθούμε..

Περιμένουμε όλα τα παιδιά στο πολύχρωμο 7ο Δημοτικό Σχολείο (δίπλα στο ωδείο)την Τετάρτη 18/6 στις 20.00 στην προφεστιβαλική εκδήλωση \”Μεσόγειος, η γειτονιά μας. Απλώνουμε τα χέρια για να συναντηθούμε.\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook