Στους 15 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών στην Κένυα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, μετά την νέα επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας ένοπλων ισλαμιστών -που συνδέονται με τους Σομαλούς σεμπάμ- σε παραλιακή περιοχή της Κένυας. Κι όλα αυτά ύστερα από την επιδρομή τους μία ημέρα πριν στην πόλη Μπεκετόνι που άφησε πίσω της τουλάχιστον 50 νεκρούς.
Νωρίτερα σήμερα, ο συντονιστής του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή, ο Μουαναϊσα Χαμίσι, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι το βράδυ της Δευτέρας ένοπλοι που συνδέονται με την αλ Κάιντα εξαπέλυσαν επίθεση στο Πορομόκο κοντά στο Μπεκετόνι, που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή μεταξύ της Μομπάσα και της σομαλικής μεθορίου στα βόρεια.
«Αυτές οι επιθέσεις είναι λυπηρές και οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν», δήλωσε ο Τζόζεφ Όλε Λένκου στο Μπεκετόνι, όπου αποδοκιμάστηκε από ντόπιους. «Καταδικάζουμε τις χθεσινές δολοφονίες και την τελευταία επίθεση σήμερα κατά την οποία 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και σπίτια πυρπολήθηκαν», είπε ο ίδιος αναφερόμενος στη νέα επίθεση στο χωριό Πορομόκο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook