Το εθνικό σχέδιο δράσης για τον Τουρισμό, παρουσίασε το μεσημέρι σε Γερμανούς βουλευτές και εκπροσώπους από το Think Tank του Μονάχου για θέματα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Südost Europa Gesellschaft), η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη ανέλυσε στους παρευρισκομένους την καθοριστική συμβολή που έχει ο τουριστικός τομέας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι στο πρώτο 5μηνο του 2014 σημειώθηκε νέο ρεκόρ αφίξεων, της τάξεως του 35% για την Αθήνα και του 15% για ολόκληρη τη χώρα.

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στις στοχευμένες παρεμβάσεις που έγιναν στον τουριστικό τομέα και ειδικότερα στην ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού (ιατρικός τουρισμός, αγροτουρισμός, θαλάσσιος τουρισμός, τουρισμός πόλεων), με κύριο σκοπό την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Επίσης, η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε τις αλλαγές που έγιναν στο ειδικό χωροταξικό για τον Τουρισμό, με στόχο την προσέλκυση ξένων τουριστικών επενδύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος-υπηρεσιών, καθώς και στη βαρύτητα που δίνει το υπουργείο Τουρισμού, στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης όσων ασχολούνται με τον Τουρισμό. Ειδικότερα επισήμανε τις παρεμβάσεις που έγιναν στο θέμα της σύνδεσης της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσω ενός προγράμματος που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στη Γερμανία.

newpost.gr