Στη σκιά των όσων αποφασίστηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιούνται σήμερα οι κατ\’ ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί :

στις 10:30 με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

στις 12:15 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη

στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη

στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, η διαπραγμάτευση με την οποία θα συνεχιστεί από την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προτίθεται να ενσωματώσει στο πρόγραμμα και προτάσεις που τυχόν υποβάλουν πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον συνάδουν με τη γενική φιλοσοφία του προγράμματος.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός έχει καλέσει αύριο Τρίτη, τους αρχηγούς των κομμάτων για την έναρξη μιας διαδικασίας σύγκλισης απόψεων, που θα αποτυπωθεί στα νομοθετικά κείμενα τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή».

Σε περίπτωση που στις συναντήσεις του πρωθυπουργού, υπάρξουν σημεία σύγκλισης, δεν αποκλείεται η διαδικασία συνεννόησης να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες, με συζητήσεις που θα γίνουν σε πολιτικό αλλά και τεχνοκρατικό επίπεδο.

Σημαντικό θεωρείται εξάλλου το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη διαδικασία με την οποία θα προτείνει να διεξαχθούν οι ψηφοφορίες στη Βουλή.

Κυβερνητικές πηγές άφηναν ανοιχτό και αυτό το θέμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμφωνίας.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook