Το κυκλοφοριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει το υπ'αριθμόν ένα πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές, κάτι που πολλές φορές έχει επισημανθεί απο αναγνώστες του Flashnews.gr και αποτελεί και το θέμα, επιστολής της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων προς τους Δημάρχους Χανίων και Πλατανιά.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 

"Με αφορμή πρόσφατο άρθρο στο Flashnews.gr και στην εφημερίδα Χανιώτικα νέα, για το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί στον ‘’πεζόδρομο’’ της οδού Χάληδων, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δήμοι κ.λ.π. , μιλούν συνέχεια για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος και για την επιμήκυνση της χρονικής της διάρκειας.
Για να γίνουν τα παραπάνω , θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας. 

Συγκεκριμένα :

Η απαράδεκτη κατάσταση με το κυκλοφοριακό, τις παράνομες σταθμεύσεις αυτοκινήτων και τα τροχοφόρα που κυκλοφορούν μέσα στο παλαιό λιμάνι και σε πεζοδρομημένους χώρους, να σταματήσει άμεσα.

Την ίδια στιγμή, τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται σε τουριστικές περιοχές, Αγ. Μαρίνα, Πλατανιάς , Ταυρωνίτης, όπου παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα έχουν καταλάβει τα πεζοδρόμια, εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν καταλάβει τους δρόμους και κάποια πεζοδρόμια ( Χρυσή Ακτή – Jumbo ) είναι πλέον μόνιμες θέσεις στάθμευσης.
Άμεσα η τροχαία πρέπει να προχωρήσει σε επιβολή κυρώσεων και αυστηρών προστίμων σε όλους τους παραβάτες .

Δεν γίνεται αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά μας και την μη δυνατότητα των επισκεπτών μας να απολαύσουν ένα περίπατο, στα υπάρχοντα πεζοδρόμια.

Παράλληλα, επισημαίνουμε ότι οι δήμοι του Νομού μας πρέπει να προχωρήσουν σε αποξήλωση όλων των φωτεινών επιγραφών , οι οποίες μόνο υποβαθμίζουν το φυσικό μας περιβάλλον .

Η απομάκρυνσή τους, των ούτως ή άλλως παράνομων πινακίδων, θα επιφέρει μία αισθητική αναβάθμιση με πρωτίστως ωφελημένους του ιδίους τους ιδιοκτήτες των διαφόρων επιχειρήσεων.

Ας βοηθήσουμε όλοι στην αναβάθμιση του τόπου μας για ένα λαμπρό μέλλον στον τουρισμό ."