Ο Νικολά Σαρκοζί θα υφίστατο ήττα από όποιον από τους δύο Γάλλους σοσιαλιστές έβαζε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012 μετά το σκάνδαλο Στρος Καν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι ο Σαρκοζί θα έχανε με αρκετά μεγάλη διαφορά τόσο από τον Φρανσουά Ολάντ όσο και από την Μαρτίν Ομπρί.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA ανακοίνωσε ότι η δημοσκόπησή του, η οποία διενεργήθηκε στις 20 και 21 Μαΐου, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που ήταν φαβορί για την προεδρία, δείχνει ότι και οι διάδοχοί του θα νικούσαν τον Σαρκοζί.

Ο Ολάντ, βετεράνος σοσιαλιστής που όμως δεν έχει διατελέσει υπουργός, εμφανίζεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο με 27% έναντι 21% του Σαρκοζί.

Η Ομπρί, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα κέρδιζε 24% στον πρώτο γύρο έναντι 22% του Σαρκοζί, αν ήταν εκείνη, αντί του Ολάντ, η υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Στον δεύτερο γύρο ο Ολάντ θα κατατρόπωνε τον Σαρκοζί με 62% έναντι 38% του σημερινού προέδρου, πρόβλεψη παρόμοια με εκείνη που έκαναν για τον Στρος Καν οι δημοσκοπήσεις πριν από τη σύλληψή του.

Αναφορικά με την Ομπρί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κι εκείνη θα κέρδιζε τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο με 59% έναντι 41%.

Οι Σοσιαλιστές θα αναδείξουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές μέσω προκριματικών εκλογών. Οι προεδρικές εκλογές του 2012 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους – στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου.

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, δεν είχε καλή απόδοση στη δημοσκόπηση.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook