Απλήρωτοι για περισσότερο από τρία χρόνια παραμένουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο δημόσιο ΙΕΚ Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Τάσος Κουράκης.

Μάλιστα κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για ανάλγητη συμπεριφορά απέναντι στους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς, και επισημαίνουν ότι ανάλογη κατάσταση βιώνουν οι διδάσκοντες σε όλα τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά εκτεταμένο, με δεδομένο ότι μόνο στο ΙΕΚ Ηρακλείου, εργάζονται 150 εκπαιδευτικοί, ενώ με αντίστοιχο ή και πολυπληθέστερο προσωπικό λειτουργούν και τα υπόλοιπα ΙΕΚ της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί στο ΙΕΚ εκφράζουν το φόβο, τον οποίο και μεταφέρουν οι δύο βουλευτές στη σχετική ερώτησή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις του υπουργείου απέναντί τους, μετά την πάροδο τόσων χρόνων, στο τέλος θα παραγραφούν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενοι στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, κατήγγειλαν ότι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου, οι 150 εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι και ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα δημόσια ΙΕΚ της χώρας.
 
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

\”Η στάση του υπουργείου Παιδείας απέναντι σε εργαζόμενους που σε μεγάλο ποσοστό έχουν ως μοναδική εργασία τη διδασκαλία στα ΙΕΚ και άρα μοναδικό εισόδημα την αμοιβή τους από αυτό, επιεικώς μόνο, σαν κοινωνικά ανάλγητη μπορεί να χαρακτηριστεί. Παράλληλα δε είναι και απαξιωτική προς όλα τα δημόσια ΙΕΚ της χώρας, που αντί να αναβαθμίζονται συνεχώς απαξιώνονται και αποδυναμώνονται.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook