Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, διοργάνωσε την Τετάρτη 18 Ιουνίου, ώρα 19:00, στην αίθουσα Δημαρχείου του Οροπέδιο Λασιθίου, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα "Βέλτιστη Διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο".

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Λευτέρης Κοπάσης, ο Οργανισμός σε μία στροφή σε σύγχρονες μεθόδους δραστηριοποίησης, επικοινωνίας και διαλόγου με τους πολίτες και τους χρήστες ύδατος, επιδιώκει μέσα από ένα προγραμματισμό δράσεων και συνεργασιών, σε σχέση με την υποχρέωσή του περί Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης, να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο έργο του, τόσο στην παροχή των υπηρεσιών του όσο και στην προστασία του αγαθού που διαχειρίζεται.

Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκε το έργο της Λιμνοδεξαμενής Αγ. Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου- συνοδευτικά έργα ταμιευτήρων από τον Διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών & Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ Βαγγέλη Μαμαγκάκη, Πολιτικό Μηχανικό. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών παρουσίασε μέρος της έρευνας του σχετικά με την Ορθολογική Διαχείριση του νερού άρδευσης και τις ανάγκες σε νερό των καλλιεργειών, ενώ ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Οροπεδίου Λασιθίου Δημήτριος Παπαδάκης στην ομιλία του έδωσε κατευθύνσεις για την ορθολογική διαχείριση του αρδευτικού νερού των λιμνοδεξαμενών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, εκτός από τα στελέχη και μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ ΑΕ και τους εισηγητές, συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργος Μηλιαράς, ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Στέργιος Κοκολάκης από την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Κρήτης, καθώς και αρκετοί πολίτες από το ακροατήριο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ Λευτέρης Κοπάσης δεσμεύτηκε οτι θα εξεταστούν και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις και οι ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα ό,τι είναι εφικτό για την αξιοποίηση των υποδομών και των διαθέσιμων πόρων.