\”Η Ελλάδα παραμένει μοναδική χώρα για τουρισμό. Διαθέτει τα πάντα, που θα μπορούσε να επιθυμήσει και να αναζητήσει εδώ ο κάθε επισκέπτης.

Φύση, ιστορία, γαστρονομία, αρχαιολογία, παράδοση, μνημεία, νησιά, ιδανικό κλίμα και, φυσικά, ανεπτυγμένη σύγχρονη υποδομή που βοηθάει και διευκολύνει τον κάθε τουρίστα\”, αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη σε χαιρετισμό της, που δημοσιεύει το βουλγαρικό περιοδικό \”Ευρώπη\”, στο τελευταίο τεύχος του που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

\”Ο ελληνικός τουρισμός ακολουθεί τροχιά ανάπτυξης, αποκτάει νέα δυναμική και αναπτύσσεται με σημαντικούς ρυθμούς\” υπογραμμίζει η κ. Κεφαλογιάννη.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Δημοσθένης Στωίδης, σε συνέντευξή του στο ίδιο περιοδικό, επισημαίνει τη συμβολή της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στην πολιτική συμφωνία των χωρών-μελών αναφορικά με τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των τραπεζών και για το νομοθετικό` έργο της Ευρωβουλής για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και άλλα ταμεία της ΕΕ, για τα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας, για τις θαλάσσιες πολιτικές, αλλά και για την \”ομόφωνη έγκριση των κρατών-μελών σε μια άτυπη συμφωνία με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφορικά με τη Ντιρεκτίβα επιστροφής των πολιτιστικών κειμηλίων που έχουν αφαιρεθεί παράνομα από τις χώρες της ΕΕ\”.
\”Φυσικά, οι προσπάθειες συνεχίζονται, αλλά ήδη υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία\” τονίζει ο κ. Στωίδης, ο Έλληνας πρέσβης τις θετικές αλλαγές στη σταθεροποίηση της οικονομίας το περασμένο χρόνο \”χάρη στις επώδυνες θυσίες του ελληνικού λαού\”.
Μαζί με το πλούσιο ενημερωτικό υλικό για την πολύτιμη συμβολή της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτισμό, στα φυσικά κάλλη και στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, το βουλγαρικό περιοδικό δημοσιεύει, επίσης, ειδικό αφιέρωμα στα σπουδαία αποτελέσματα για την αμοιβαία γνωριμία και για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Βουλγάρων, που έχει πετύχει τα περασμένα οχτώ χρόνια η Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στη Σόφια.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook