Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έναν έφηβο Παλαιστίνιο, γνωστοποίησαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητικών ισλαμιστών, ενώ αναζητούν παράλληλα τρείς έφηβους Ισραηλινούς, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και περισσότερο από μια εβδομάδα.

Ο Μοχάμεντ Ντουντίν σκοτώθηκε στο χωριό Ντούρα, κοντά στη Χεβρώνα στη νότια Δυτική Όχθη, κοντά στην περιοχή απ' όπου εξαφανίσθηκαν πριν από οκτώ ημέρες οι τρεις έφηβοι Ισραηλινοί. Το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τα ισραηλινά στρατεύματα σε διάφορες τοποθεσίες στη Δυτική Όχθη και κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρξαν τραυματίες.

Πριν από τα χαράματα, το Ισραήλ πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές επιδρομές σε τρεις τοποθεσίες στη Λωρίδα της Γάζας αφού μαχητές εκτόξευσαν τη νύχτα της Πέμπτης από το έδαφος αυτό δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Ο 15χρονος Ντούντιν είναι ο δεύτερος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται αφότου το Ισραήλ άρχισε πριν από μια εβδομάδα την επιχείρησή του σε όλη τη Δυτική Όχθη. Περίπου 280 Παλαιστίνιοι έχουν τεθεί υπό κράτηση από χθες και στρατιώτες προχώρησαν σε περισσότερες συλλήψεις στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

newsbeast.gr