Σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Σκωτία που ήταν προγραμματισμένες για το πρωί της Τρίτης προχώρησαν αργά τη Δευτέρα η British Airways και η KLM επικαλούμενες το σύννεφο στάχτης από το ισλανδικό ηφαίστειο που κινείται προς τα νότια.

Όπως έγινε γνωστό από τη βρετανική BA θα ακυρωθούν οι πρωινές πτήσεις μέχρι και τις 1300 GMT (16:00 ώρα Ελλάδος) από το Λονδίνο προς τη Σκωτία.

Οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν αποζημίωση ή να πετάξουν με εναλλακτική πτήση.

Ακόμη, η ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει για τους ίδιους λόγους 16 πτήσεις προς τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία και συγκεκριμένα για τη Γλασκώβη, το Αμπερντίν, το Εδιμβούργο και το Νιουκάσλ.

Διευκρινίζει δε ότι οι επιβάτες θα πετάξουν με άλλες πτήσεις και θα ειδοποιηθούν για τις νέες ώρες.

Μάλιστα, λόγω του κινδύνου από τη στάχτη, ο Μπαράκ Ομπάμα μετέβη εσπευσμένα και προληπτικά από την Ιρλανδία στη Βρετανία το βράδυ της Δευτέρας αντί για το πρωί της Τρίτης.

Η έκρηξη του ενεργότερου ηφαιστείου της Ισλανδίας, κράτησε κλειστό μέχρι τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) το διεθνές αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, ενώ σε επιφυλακή για προληπτικούς λόγους τέθηκαν και άλλες χώρες, παρακολουθώντας εάν η ηφαιστειακή τέφρα θα προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook