Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου:

\”Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς επισκέπτεται το Ηράκλειο συνοδεύοντας τον κινέζο πρωθυπουργό, με το πολυθρύλητο πλέον αεροδρόμιο Καστελλίου να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψης.

Πριν υπάρξει οποιαδήποτε ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και στοιχειώδης έστω ενημέρωση για τις βασικές παραμέτρους του θέματος, πριν καταρτιστούν σοβαρές μελέτες για το νέο αεροδρόμιο, από τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις έως την χωροθέτηση, λειτουργίες, μορφή, δίκτυα, διασυνδέσεις με οδικό δίκτυο κοκ, καλείται ο κινέζος πρωθυπουργός να συζητήσει, να μας υποδείξει ίσως τι αεροδρόμιο πρέπει να κατασκευάσουμε, ενδεχόμενα και με ποιες προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις με όρους όμως αποικιοκρατικούς, που στην πραγματικότητα ουδόλως ωφελούν τον τόπο αλλά μόνο τον πλουτισμό του ιδιώτη επενδυτή.

Το συστηματικό ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου από τη συγκυβέρνηση της εθνικής καταστροφής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Όλες οι εκτάσεις φιλέτα, οι παραλίες, αιγιαλοί με πρόσφατο παράδειγμα την παραλία του Καρτερού, οι υποδομές στρατηγικής σημασίας όπως λιμάνια, αεροδρόμια, οδικά δίκτυα, δημόσια κτίρια, εγκαταστάσεις που κόστισαν πακτωλούς χρημάτων στον Έλληνα φορολογούμενο προγραμματίζεται να ξεπουληθούν έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες, τα συμφέροντα των οποίων φαίνεται να εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός ως μάνατζερ, διεθνής μεσίτης κλείνει τις συμφωνίες του ξεπουλήματος επιδεικνύοντας τον εθνικό πλούτο ως εμπόρευμα προς εκποίηση στους επίδοξους ντόπιους και διεθνείς πελάτες, με αποκλειστικό γνώμονα το ιδιωτικό κέρδος σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και της χώρας, σε βάρος της πραγματικής ανάπτυξης.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από επενδύσεις με όρους δυσμενείς για τα συμφέροντα της, επενδύσεις που δεν εντάσσονται σε κάποιο συνολικό σχεδιασμό ούτε της χώρας ούτε φυσικά περιφερειακό ή τοπικό, ο οποίος να προκύπτει από το δημοκρατικό προγραμματισμό με την αυτονόητη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.

Έχει ανάγκη όμως η Ελλάδα από ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης που θα δώσει προοπτική στον τόπο.

Συντελείται ένα μείζον έγκλημα σε βάρος του λαού μας και των μελλοντικών γενεών, μια εθνική καταστροφή την οποία έχουμε ιστορική ευθύνη και καθήκον να την αποτρέψουμε δίνοντας με τους αγώνες μας διέξοδο και ελπίδα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook