Είναι γνωστό πως οι Κινέζοι έχουν κάποιες... ιδιαίτερες γευστικές προτιμήσεις, αφού το μενού τους περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έντομα, ερπετά, αλλά και κατοικίδια ζώα, όπως οι σκύλοι. Μάλιστα, πολλοί είναι οι Κινέζοι οι οποίοι γιορτάζουν το θερινό ηλιοστάσιο τρώγοντας σκύλους, αν και φέτος οι κάτοικοι της πόλης Γιουλίν το έκαναν λίγο πρόωρα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελαν να αποφύγουν τους ακτιβιστές, που κάθε χρόνο εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους.

Οι κάτοικοι άλλαξαν την ημερομηνία για το ετήσιο φεστιβάλ με το οποίο γιορτάζουν την πιο μεγάλη ημέρα της χρονιάς και στο οποίο συγκεντρώνουν, σφάζουν και καταναλώνουν σκύλους. Οι σοκαριστικές φωτογραφίες από το Φεστιβάλ κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας την οργή των υπερασπιστών των δικαιωμάτων των ζώων.

Όσο για το λόγο που κάνει τους Κινέζους να τρώνε σκύλους, υποτίθεται ότι τους βοηθούν να μένουν γεροί το χειμώνα, αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση αυτών των ζώων αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού δεν είναι εμβολιασμένα και δεν ελέγχονται από κτηνιάτρους.parapolitika.gr