Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης συνεχίζουν με Καλοκαιρινές προτάσεις που σκοπό έχουν την βιωμένη γνώση και εμπειρία στις εικαστικές μορφές έκφρασης χρησιμοποιώντας τεχνικές κατάλληλες για μικρά παιδιά!

Από 1 έως 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης, μέσα από τα ερεθίσματα που βιώνουμε στον τόπο μας:

Εικαστικά (Στέλλα Δρυγιαννάκη) – Κεραμική (Φρόσω Μπόρα)
Τμήμα παιδιών τάξεων Δημοτικού Σχολείου:
Τρίτη και Πέμπτη: 10.00-12.00

Τμήμα παιδιών Γυμνασίου Λυκείου:
Τρίτη και Πέμπτη: 12.00-14.00

Ένας μικρός δροσερός κύκλος μαθημάτων εικαστικής δημιουργίας για παιδιά Δημοτικού και εφήβους.

Μέσα από την μελέτη της έκθεσης “Διαδρομές” που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης – Χειμάρας 5, το παιδί θα γνωρίσει και θα εμπνευστεί από το έργο σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών που διέπρεψαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τις δεκαετίες 60 και 70 συμβάλλοντας στη δημιουργία σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων.

Σκοποί του εργαστηρίου:
Να γνωρίσουμε τις τάσεις και τα ρεύματα αυτά (mec-art, πολιτική και εννοιολογική τέχνη).
Να εκφραστούμε μέσω της χαρακτικής σε λινόλεουμ, το στένσιλ, τη φωτομεταφορά, το κολάζ, τον πηλό, την αφαιρετική ζωγραφική.
Να δημιουργήσουμε με καθημερινά υλικά εγκαταστάσεις, video-art και με το σώμα και το λόγο μας το πρώτο μας performance.

Φωτογραφία (Αγγελική Δουβέρη)
Τρίτη και Πέμπτη: 10.00-12.00

Στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Φωτογραφίας για εφήβους, θα εξερευνηθεί το
μαγικό κουτί της φωτογραφικής μηχανής. Οι μαθητές θα μάθουν να κοιτάζουν μέσα από το φωτογραφικό κάδρο, να ελέγχουν το φωτισμό, να φωτογραφίζουν στο σκοτάδι και να κάνουν ολοκληρωμένες φωτογραφικές σειρές με οικεία θέματα.

Σκοπός είναι, να προσεγγίσουν οι μαθητές το φωτογραφικό μέσο με ανοιχτό μυαλό ως προς τις δυνατότητές του, μαθαίνοντας παράλληλα τις βασικές αρχές της φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής. Για το λόγο αυτό, θα δοθεί έμφαση στον πειραματισμό, στη διερεύνηση των ορίων του μέσου, μέσα από συνεργατικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να διαθέτει κάποιου είδους φωτογραφική μηχανή, κατά προτίμηση μια απλή, χειροκίνητη.

Οι συναντήσεις θα είναι 2ωρες και θα πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα, τόσο στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων όσο και σε εξωτερικές τοποθεσίες στα όρια της πόλης.

Προπαρασκευαστικό ελεύθερου σχεδίου Αρχιτεκτονικής-ΤΕΙ- Κ. Τεχνών Τετάρτη: 10.00-14.00

Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα, θα ισχύσει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.