Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα για το 9ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χανίων, το οποίο θα γίνει στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών στις 28 και 29 Ιουνίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα tokaravani.gr.

Η ομάδα «Amatè»: «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – A Work in Progress».

Η ομάδα «Amatè», στα πλαίσια του project «Ανέστιος» θα παρουσιάσει την perfomance «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – A Work in Progress». Πρόκειται για το τρίτο βήμα μίας σειράς in situ δράσεων με θέμα τον «Νέο-άστεγο».

Οι performances «Ανέστιος – Δοκιμή 1» και «Ανέστιος – Δοκιμή 2: Το Κυνήγι του Ξεπουλημένου Θησαυρού», παρουσιάστηκαν στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Περιοδικού Δρόμου \”Σχεδία\”, έντυπο το οποίο πωλείται από άτομα που ανήκουν στην πληθυσμιακή ομάδα των νέο-αστέγων. Δέκα πωλητές του περιοδικού έχουν συμμετάσχει εθελοντικά στα θεατρικά εργαστήρια της ομάδας, παράγοντας οι ίδιοι μέσω αυτοσχεδιασμού, παιχνιδιού και βιωματικής διαδικασίας, το υλικό και τα κείμενα των performances. Με το «Ανέστιος: Δοκιμή 3 – A Work in Progress», η ομάδα θα επιχειρήσει να «ταξιδέψει» την εμπειρία από την μέχρι σήμερα δουλειά της, αξιοποιώντας το υλικό και τα βιώματα που έχουν αναδυθεί μέχρι σήμερα στις συναντήσεις με τον συγκεκριμένο πληθυσμό.

Η ομάδα «Amatè» ιδρύθηκε το 2014 από την Ιωάννα Βαλσαμίδου, την Βέρα Λάρδη και την Χριστίνα Φραγκιαδάκη, με στόχο να πραγματοποιήσει δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης μέσα από το θέατρο και την performance. Το πρώτο project της ομάδας υπό τον τίτλο «Ανέστιος» είναι μία δουλειά σε διαρκή εξέλιξη.

Παιδικό Θέατρο: με τις Μαρία Τερζάκη και Δάφνη Καμμένου

Ο κυρ Βοριάς φύσηξε και τίναξε τα άνθη της Νερατζούλας, θύμωσε τον Ήλιο που πίστευε ότι είναι δυνατότερος, γύρισε την ανέμη με την κόκκινη κλωστή και φούσκωσε τα πανιά για να σαλπάρει ένα καράβι γεμάτο τραγούδια, ιστορίες και όνειρα…

Με υλικό δημοτικά ποιήματα και τραγούδια, και παιχνίδια, τα παιδιά γύρω από το γαλάζιο πανί, κάθονται στις όχθες της θάλασσας και συμμετέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, κάνουν κύματα, παίζουν ρυθμικά παιχνίδια, τραγουδούν, σαλπάρουν τα καραβάκια τους και τα όνειρά τους. Μέσα από το παιχνίδι προσεγγίζουν με έναν βιωματικό τρόπο τον υπέροχο κόσμο της λαϊκής μας παράδοσης.

Μαθαίνουν όμορφα ποιήματα και τραγούδια, εξοικειώνονται με παραδοσιακούς ρυθμούς, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook