Το θάνατο του Τσίρο Εσπόζιτο, του νεαρού οπαδού της Νάπολι που είχε δεχθεί πυροβολισμούς στα επεισόδια στη Ρώμη πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ανακοίνωσε το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν. Το περιβάλλον του κάλεσε «να μην χυθεί αίμα στο όνομά του».

Ο οπαδός κατέληξε το πρωί της Τετάρτης, 50 ημέρες μετά τον σοβαρο τραυματισμό του από οργανωμένο οπαδό της Ρόμα (ο τελικός παιζόταν μεταξύ Νάπολι και Φιορεντίνα).

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, ο Ντανιέλε ντε Σάντις, βαρύνεται πλεόν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σύμφωνα με το ιταλικό Ansa.

Οι συντετριμμένοι γονείς και η αρραβωνιστικιά του Εσπόζιτο περιορίστηκαν στο ότι δεν θα κάνουν δηλώσεις την Τετάρτη. Ο θείος του Εσπόζιτο απεύθυνε, εκ μέρους τους, έκκληση «να μην χυθεί αίμα στο όνομά του».

Ο δήμαρχος της Νάπολι ανέφερε ότι η πόλη πενθεί, και κάλεσε στην κήρυξη εθνικού πένθους «ώστε να πούμε όχι στην ταύτιση ποδοσφαίρου και βίας».

Η υπόθεση είχε φέρει ξανά στο φως τη χρόνια ιταλική αδυναμία στην καταπολέμηση του «παράλληλου κράτους» των οργανωμένων οπαδών.

in.gr