Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου για την ιδιωτικοποίηση του Καρτερού:

\”Οι εκλεγμένοι στην ΟΕΒΕΝΗ και τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου με τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλουμε την θέση που πήραν μια σειρά εκπρόσωποι «παραγωγικών φορέων» σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τη Δευτέρα 24/6/2014 για το θέμα της εκποίησης του Καρτερού.

Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, που υπερασπίζεται και εκπροσωπεί τα μεγαλοεμπορικά συμφέροντα της περιοχής εξέφρασε την δήθεν αντίθεση των παραγωγικών φορέων στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας που αφορά συνολικά στην περιοχή του Καρτερού.

Οι συγκεκριμένοι φορείς απλά δηλώνουν αντίθετοι στη διαδικασία που όπως είπε ο κος Κουμαντάκης γίνεται κάτω από «πίεση» ενώ θα μπορούσε να γίνει υπό άλλες συνθήκες και με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ουσιαστικά είναι υπέρ της εκποίησης των φιλέτων του Δημοσίου όχι σε ξένα μονοπώλια αλλά στο ντόπιο κεφάλαιο προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών της περιοχής.

Η πραγματική διασφάλιση του δημόσιου χαραχτήρα της περιοχής Καρτερου καθόλου δεν ενδιαφέρει τους εκπροσώπους των «παραγωγικών φορέων». Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου “ εφόσον το Δημόσιο δεν είναι ικανό να αξιοποιήσει δημοσίους χώρους να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας”.

Οι ντόπιοι «παραγωγικοί φορείς», δηλαδή το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, ενδιαφέρονται μόνο για την δική τους δυνατότητα να βάλουν χέρι σε δημόσια περιουσία που αποτελεί φιλέτο και έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Ο λαός του Ηρακλείου δεν πρέπει να πιστέψει το δήθεν ενδιαφέρον των μεγαλεμπόρων που εκπροσωπεί η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοκατασκευαστών που εκφράζονται από το Επιμελητήριο, των μεγαλοβιοτεχνών που εκφράζονται από την πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ.

Καμία άλλη επιλογή δεν μπορεί να υπάρχει που να ωφελεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις οικογένειες τους παρά να μείνει η περιοχή του Καρτερού δημόσια και προσβάσιμη σε όλους τους Ηρακλειώτες δωρεάν.

Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες μας είναι αδιαπραγμάτευτο. Καμία επιχειρηματική δράση σε δημόσια περιουσία. Ότι με κόπους και θυσίες δημιούργησαν γενιές εργαζομένων δεν είναι για ξεπούλημα για να ξεπληρωθούν τα χρέη που τα μονοπώλια έχουν συσσωρεύσει και φορτώνουν τώρα στο λαό.

Αξιοποίηση του Καρτερού προς όφελος του λαού σημαίνει : Να παραμείνει η περιοχή αποκλειστικά δημόσια. Να καθοριστεί το είδος των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν διασφαλίζοντας την εναρμόνιση της χρήσης του με τις λαϊκές ανάγκες για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους, προστασία της δημόσιας υγείας λουόμενων και επισκεπτών, προστασία – αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων.

Σε αυτή την κατεύθυνση η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες:

• Να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης του Καρτερού και κάθε δημόσιας έκτασης και υποδομής. Να μην γίνει ο Καρτερός τσιφλίκι κανενός μεγαλοεπιχειρηματία ντόπιου η ξένου.

• Να οργανώσουν την πάλη τους για να ματαιώσουν οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση ώστε να παραμείνει η περιοχή της Καρτερού αποκλειστικά δημόσια και να αξιοποιηθεί για δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση για όλους.

• Να διεκδικήσουν δωρεάν εισιτήριο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδικά από και προς τις περιοχές Καρτερού, Γουρνών και Αμμουδάρας για όλους τους άνεργους, τους φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους.

Ερμείδης Συμεών
Γαρεφαλάκης Νίκος
Βασιλάκης Δημήτρης
Καραντερμοίρης Μανώλης
Χαλκιαδάκης Μίλτος\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook