Νέες διαδικασίες προβλέπει ο \”Καλλικράτης\” για την έκδοση ή ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας που είναι υποχρεωμένοι να έχουν όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφενεία, κλπ). 
Οι εργαζόμενοι αλλά και οι ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων, οι οποίοι στις τουριστικές περιοχές όπως η Κρήτη, είναι πολλές χιλιάδες, πρέπει πρώτα να πηγαίνουν απο τον δήμο και μετά απο την Διεύθυνση Υγείας.
Όπως διευκρινίζει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ.Δημήτρης Νικολακάκης (φωτο) \”οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πηγαίνουν στον δήμο της περιοχής τους ο οποίος θα έχει ορίσει μια επιτροπή γιατρών που θα τους εξετάζει. Στην συνέχεια , με όλα τα σχετικά έγγραφα απο αυτούς τους γιατρούς, θα έρχονται στην Διεύθυνση Υγείας, όπου η Νομίατρος θα τους εκδίδει τα βιβλιάρια υγείας\”. 
Να σημειωθεί πως ειδικά σε ότι αφορά στον νέο δήμο Χανίων και έως ότου να συσταθεί η εν λόγο επιτροπή των γιατρών , ο κ.Νικολακάκης είπε ότι \”παρακάμψαμε κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και έτσι αυτά τα βιβλιάρια δίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα απ\’ευθείας απο την Διεύθυνση Υγείας\”.
Βέβαια, όσο πλησιάζει η τουριστική περίοδος, τόσο θα αυξάνεται η προσέλευση εργαζομένων που θα θέλουν είτε να εκδόσουν , είτε να ανανεώσουν αυτά τα βιβλιάρια υγείας, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προυπόθεση για να μπορούν να εργαστούν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Οπότε αναμένεται η σύσταση των επιτροπών απο γιατρούς να είναι απο τις πρώτες προτεραιότητες των δήμων και ειδικά εκείνων που έχουν άμεση σχέση με τουριστικές περιοχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook