Ένα ακόμη από τα πολλά «μαργαριτάρια» των μετατάξεων στον δημόσιο τομέα έρχεται να καταγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, η οποία κάνει λόγο για τοποθέτηση πρώην οδηγών της ΕΘΕΛ σε ασθενοφόρα. Όπως υποστηρίζει το σωματείο των εργαζομένων «το κράτος αποφάσισε να βάλει «οδηγούς» στα ασθενοφόρα και έχει δρομολογήσει μετατάξεις από τις υπό κατάργηση ΔΕΚΟ προς το ΕΚΑΒ».

Το να «οδηγεί» κάποιος μόνο όμως, δεν αρκεί σε αυτό το επάγγελμα, αφού το ΕΚΑΒ διαθέτει δική του σχολή διετούς φοίτησης, η οποία μάλιστα είναι αναγνωρισμένη ως ΙΕΚ, προσφέρει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τόσο στο θεωρητικό κομμάτι όσο και στο πρακτικό. Κυρίαρχη βάση όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι η
Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική.

Ο «διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» είναι ένα εξειδικευμένο επάγγελμα και σύμφωνα με τους εργαζόμενους «εάν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων μεταταχθούν στο ΕΚΑΒ, γυρνάμε 23 τουλάχιστον χρόνια πίσω, και η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ είναι πλέον γεγονός, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κάθε Ελληνα τραυματία ή ασθενή».

Οι μετατάξεις μάλιστα για τις οποίες κάνουν λόγο οι διασώστες του ΕΚΑΒ προγραμματίζονται σε μία εποχή που οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι της ειδικευμένης σχολής του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, ξεπερνούν τους 1000 και είναι αδιόριστοι.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook