Απίστευτο μποτιλιάρισμα και ταλαιπωρία, ντόπιοι οδηγοί που έχουν χαθεί στον τόπο τους, τουρίστες που επίσης έχουν χαθεί στον τόπο που ήρθαν να περάσουν ξέγνοιαστες διακοπές, περιγράφουν το σκηνικό που έχει στηθεί από νωρίς το βράδυ στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας εξαιτίας έργων συντήρησης της γέφυρας του Πετρέ.

Τα έργα είχαν ανακοινωθεί εδώ και ημέρες (δείτε εδώ) καθώς και ότι η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιούνταν από την Παλαιά Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου, μέσω των οδικών κόμβων Επισκοπής και Ατσιπόπουλου.

Όμως, παρόλο που οι αρχές είχαν μπροστά τους όλο το πλάνο των έργων, το αλαλούμ δεν απεφεύχθη, αφού δεν φρόντισαν να τοποθετήσουν επαρκείς σημάνσεις που να καθοδηγούν τα οχήματα, ούτε επαρκής αστυνομική δύναμη που να δίνει οδηγίες στους απεγνωσμένους οδηγούς.

Ταυτόχρονα, ενώ υπήρχε ενημέρωση ότι από τις 9 το βράδυ, θα διακοπεί τελείως η κυκλοφορία, στο 45,6 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου, δεν υπήρξε πρόβλεψη ώστε αστυνομικοί σε απόσταση 1-2 χλμ πιο πίσω να ενημερώνουν τους οδηγούς.

Περίπου 30 αυτοκίνητα, που ήταν από τους πρώτους \”τυχερούς\” που έφτασαν στο σημείο, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω και καθώς δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες σημάνσεις, \”αυτοσχεδίασαν\” και  ακολούθησαν παραδρόμους που δεν τους έβγαλαν τελικά στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Όσοι μάλιστα, στο ύψος του Ατσιπόπουλου, μπήκαν μέσα από το χωριό Γεράνι, στην προσπάθειά τους να \”βρουν το δρόμο τους\”, έζησαν διπλή ταλαιπωρία αφού οι δρόμοι είναι πολύ στενοί και η κίνηση γίνονταν με ρυθμούς χελώνας.

Στη φωτογραφία βλέπετε την αυτοκινητοπομπή της ταλαιπωρίας μέσα από το χωριό.

\"\"

Το αστείο της υπόθεσης, είναι ότι, παρόλο που εκεί οι οδηγοί ένιωθαν χαμένοι, ντόπιοι ανέλαβαν να κάνουν την δουλειά των αρχών και σε ρόλο αστυνομικών τους έδιναν οδηγίες πώς θα βγουν στην Παλαιά Εθνική Οδό.

Και ο ένας οδηγός μετέφερε τις πληροφορίες στον άλλο και όλοι μαζί έκαναν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Δεν είναι ακόμα αργά βέβαια για τους αρμοδίους να δουν την ταλαιπωρία και να φροντίσουν, έστω και τώρα, να λάβουν μέτρα για την έγκαιρη καθοδήγηση των οδηγών, μιας και η διακοπή θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook