Αυξήσεις μέχρι 11% έρχονται στους λογαριασμούς ρεύματος για καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες που ανήκουν στη χαμηλή κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες/τετράμηνο. 
Όπως αναφέρουν τα Νέα, από την επόμενη εβδομάδα καταργείται η χαμηλή κατηγορία και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801-2.000 κιλοβατώρες. Ετσι δημιουργείται μια νέα κατηγορία από 0-2.000 κιλοβατώρες και πλέον μπαίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια για τα εξοχικά, τα σπίτια στο χωριό και τα σπίτια με χαμηλή κατανάλωση.
Οι φτωχοί άνθρωποι που δεν καταναλώνουν πολύ θα μπορέσουν να σωθούν μόνο χάρη στο κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο δεν καταργείται.
Οι αυξήσεις θα αρχίσουν να μετρούν από την 1η Ιουλίου και κάπως έτσι ένας ιδιοκτήτης ενός εξοχικού που σήμερα πληρώνει 60 ευρώ το τετράμηνο θα δεί αυξημένο τον λογαριασμό του κατά 6 με 7 ευρώ.
Αντίστοιχα για άλλο εξοχικό με ακόμη πιο χαμηλή κατανάλωση κοντά στις 400 κιλοβατώρες ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει αντί των 30 ευρώ που είναι σήμερα έναν λογαριασμό 34 με 35 ευρώ.
Το ΥΠΕΚΑ επικαλείται για αυτές τις αυξήσεις μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και το γεγονός ότι οι κάτοχοι εξοχικών απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τα φτωχά νοικοκυριά. 
newmoney.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook