Τελευταία ενημέρωση: 21:45

Μετά από δύο χρόνια καθυστέρησης, λόγω των άγονων διαγωνισμών για την προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Χανίων, σήμερα το πρωί έφτασε στα Χανιά, με το πλοίο, ο ογκώδης σε μέγεθος αλλά και σε σημασία για την εξυπηρέτηση των ασθενών, μαγνητικός τομογράφος.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας που αναμένεται να αναβαθμίσει τις ιατρικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου ενώ θα εξυπηρετεί και τους ασθενείς του Ρεθύμνου.

\"\"

Από το πρωί που ο τομογράφος μεταφέρθηκε από το λιμάνι στο Νοσοκομείο Χανίων, ξεκίνησε η επιχείρηση εγκατάστασής του στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όμως εξαιτίας του όγκου του και της προσπάθειας αποφυγής κραδασμών, η μεταφορά του στο χώρο του ιδρύματος, γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς και 12 ώρες περίπου αφότου τα ειδικά συνεργεία \”έπιασαν\” δουλειά, η διαδικασία φαίνεται να φτάνει στο τέλος της.

Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε τον μαγνητικό τομογράφο στην είσοδο του ειδικού χώρου που θα εγκατασταθεί

\"\"\"\"

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή του τομογράφου στο Νοσοκομείο, συνοδεύτηκε από μικρές \”καταστροφές\” στις πόρτες προκειμένου να χωρέσει να περάσει και να συνεχίσει την πορεία του προς τον χώρο εγκατάστασής του.

\"\"

Τις επόμενες ημέρες, αναμένονται οι πρώτες δοκιμές ενώ για να τεθεί κανονικά στην υπηρεσία του Νοσοκομείου,  απαιτείται η παρέλευση ορισμένου χρονικού διαστήματος για την εκπαίδευση του προσωπικού που θα χειρίζεται το μηχάνημα.

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook