Υψηλού επιπέδου ήταν οι αγώνες ξιφασκίας προς τιμήν της Μάχης της Κρήτης που διοργάνωσε την Κυριακή (22/5) η Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας Χανίων στο  κλειστό του Ε.Σ. Χανίων. Τριάντα πέντε αθλητές από 13 χρονών και άνω πήραν μέρος στο «4ο Κύπελλο Ξιφασκίας Μάχη της Κρήτης», ανάμεσα τους και κάποιοι από τους κορυφαίους ξιφομάχους της πανελλήνιας κατάταξης Ανδρών.

Πέρα από την διοργανώτρια Α.Λ.Ξ.Χ. το παρόν έδωσαν και οι ΓΕΗ, Πανελλήνιος, Α.Λ. Μεσσαράς, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Παπάγου και Μαρούσι.
Οι ξιφομάχοι αγωνίστηκαν στο ξίφος μονομαχίας χωρισμένοι σε 5 ομίλους των 7 αθλητών.
Από τα γκρουπ ξεχώρισαν 24 αθλητές που συνέχισαν με νοκ-άουτ αγώνες, ακολούθησε η φάση των «16», αυτή των «8», οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός, που διεξήχθη νωρίς το απόγευμα.
Μετά το τέλος ακολούθησαν οι απονομές από τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, Δημήτρη Κοντό.
Οι… μάχες ήταν εντυπωσιακές ανάμεσα στους συμμετέχοντες και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης της ΓΕΗ, που είναι Νο 3 στην Ελλάδα.
Στον τελικό ο πρώην αθλητής της Αθηναϊκής Λέσχης μετά από συγκλονιστική μάχη κέρδισε με 15-14 τον Αγαπητό Παπαδημητρίου του Πανελληνίου (Νο 4), αφήνοντας τον για 2η σερί φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου της διοργάνωσης.
Την 3η θέση μοιράστηκαν οι αθλητές του Πανελληνίου, Κώστας Παπαδημητρίου και Γιώργος Στέφος, οι οποίοι είχαν ηττηθεί στους ημιτελικούς από τους φιναλίστ. Ο πρώτος με 15-9 από τον Κοντογιάννη και ο δεύτερος με 15-10 από τον Αγ. Παπαδημητρίου.
Όσον αφορά τους αθλητές της Α.Λ.Ξ. Χανίων την καλύτερη παρουσία είχε ο Ματθαίος Στιούκης, που προχώρησε μέχρι την φάση των «16» αλλά εκεί αποκλείστηκε από έναν άλλο Χανιώτη ξιφομάχο, τον Αλέξανδρο Νικολακάκη, που αγωνίστηκε με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, της οποίας σαν άριστούχος ήταν και σημαιοφόρος.
Ο Νικολακάκης παρά τα λίγα χρόνια παρουσίας στο άθλημα τα πήγε εξαιρετικά στην διοργάνωση και έχασε την είσοδο στην 4άδα στις λεπτομέρεις από τον Κώστα Παπαδημητρίου με σκορ 14-15.

Πρώτη η Χαλαζιά στις γυναίκες

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook