Στο «δόκανο» του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ι. Δραγάτση πιάστηκαν φοροφυγάδες δικηγόροι οι οποίοι δεν έκοβαν γραμμάτια προείσπραξης της αμοιβής τους σε δίκες που παραστάθηκαν.
Ο εισαγγελέας ζητά από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους εφορίες, πλήρη έλεγχο των οικονομικών στοιχείων 245 δικηγόρων της Αθήνας που φέρονται να αλλοίωσαν την πραγματική εικόνα των εισοδημάτων τους.
Τα στοιχεία που ήδη έχει στη διάθεσή του ο κ. Δραγάτσης προέκυψαν από σαρωτικούς ελέγχους σε όλα τα δικαστήρια της χώρας για δίκες που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής έρευνας ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη Δ’ ΔΟΥ Αθηνών να διενεργήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε έξι δικασίμους του Πολιτικού και του Ποινικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Σε σύνολο 850 δικογραφιών που εξέτασαν οι εφοριακοί, εντοπίστηκαν 245 για τις οποίες οι δικηγόροι που τις χειρίζονταν δεν είχαν κόψει γραμμάτιο.
Οι δικηγόροι, μετά από νέα εντολή του κ. Δραγάτση, θα κληθούν από την εφορία προκειμένου να διασταυρωθούν τα οικονομικά τους στοιχεία αλλά και να γίνει πλήρης έλεγχος των βιβλίων τους.
Τα γραμμάτια, των οποίων το ποσό που καταβάλλεται ποικίλει ανά δικαστήριο και κυμαίνεται περίπου στα 500 ευρώ, πρέπει να υπάρχουν στις δικογραφίες και ουσιαστικά αποτελούν προϋπόθεση για να διεξαχθεί μια δίκη.
Καταδεικνύουν επίσης τις παραστάσεις και τις συμμετοχές των δικηγόρων σε δίκες.
Μέσω των γραμματίων αποδίδεται μεταξύ άλλων και ΦΠΑ προς το Δημόσιο, ενώ είναι μια επιπλέον ένδειξη για τις δίκες στις οποίες συμμετείχε ένας δικηγόρος.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook