Δυσκολεύει η εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια, αφού από την ανακοίνωση των βαθμολογιών προκύπτει ότι οι βάσεις θα ανέβουν σε σχολές μεσαίας ζήτησης και θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα στις περιζήτητες σχολές.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ των Νέων της Τετάρτης, στο 1ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν και αρκετές περιπτώσεις σχολών που θα εμφανίσουν πτώση των βάσεων.

Αντίθετα, σε αρκετές περιφερειακές σχολές θα προκύψει άνοδος των βάσεων και λόγω των μετεγγραφών, αφού πολλοί υποψήφιοι που δικαιούνται μετεγγραφή θα διαλέξουν την τεθλασμένη οδό: θα δηλώσουν μια περιφερειακή σχολή που έχει αντίστοιχή της σε κεντρικό Ίδρυμα, ώστε να εισαχθούν εκεί με λιγότερα μόρια και να πάρουν στη συνέχεια τη μετεγγραφή που δικαιούνται.

Στο 2ο και στο4ο επιστημονικό πεδίο θα υπάρξουν ανοδικές τάσεις των βάσεων κλιμακούμενες ανά σχολή, με συνωστισμό στις μεσαίες. Εκτιμάται άνοδος από 250-1.000 μόρια.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αναμένονται μεγάλες μεταβολές στις Ιατρικές Σχολές που βρίσκονται παραδοσιακά στο υψηλότερο σημείο, ενώ στις μεσαίες οι αυξήσεις θα είναι μεγαλύτερες.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook