Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους ύστερα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πόλη Πεσαουάρ στα βορειοδυτικά του Πακιστάν. H έκρηξη προκλήθηκε ύστερα από πυροδότηση βόμβας στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, το οποίο και καταστράφηκε ολοκληρωτικά. Οι τοπικές Αρχές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 19, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των θυμάτων να αυξηθεί.

Η οργάνωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σε συνεργασία με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το προξενείο των Η.Π.Α που είχε γίνει στόχος παγιδευμένου αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα, όταν εξερράγη την ώρα που ένα κομβόϊ οχημάτων περνούσε μπροστά από το κτίριο. Τότε είχε σκοτωθεί ένας άνδρας και είχαν τραυματισθεί 12 συμπεριλαμβανομένων και δύο υπηκόων των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί έδρα μεγάλης συνοριακής στρατιωτικής δύναμης. Μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν από τα πυρά ειδικής ομάδας Αμερικανών καταδρομέων, πολλοί στρατιωτικοί στόχοι στο Πακιστάν δέχθηκαν επιθέσεις, στο όνομα της εκδίκησης για τον θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάιντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook