Το φράγμα των 18.000 μορίων στις Πανελλαδικές εξετάσεις, έσπασαν για μια ακόμη χρονιά οι μαθητές της Κρήτης.

Οι βαθμολογίες που έλαβαν χαρίζουν χαμόγελα ευτυχίας τόσο στους ίδιους, όσο και στους γονείς τους, βλέποντας πως η προσπάθεια των τελευταίων ετών είχε θετικά αποτελέσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της αρεσκείας τους.

Αριστούχοι από το Ηράκλειο μίλησαν στο Flashnews.gr:

\"\"

Βαλέρια Φραγκιαδάκη, 19.184 μόρια

\”Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι δεν είχα άγχος κατά τη διάρκεια της χρονιάς άλλα και στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η ζωή μου δεν ήταν μόνο διάβασμα. Είμαι αθλήτρια ποδηλασίας και πιστεύω πως η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό με βοήθησε αρκετά να πετύχω το θετικό αυτό αποτέλεσμα.\”

\"\"

Μαρία Μαθιουδάκη, 18.682 μόρια

\”Ο σωστός προγραμματισμός σε ό,τι αφορά το διάβασμα αλλά και ο τρόπος ζωής των προηγούμενων χρόνων ήταν το κλειδί για να καταφέρω να σπάσω το φράγμα των 18.000 μορίων. Επίσης το γεγονός ότι δεν είχα άγχος με βοήθησε πολύ.\”

\"\"

Μπογιάνα Πόποβιτς, 18.437 μόρια

\”Δεν είχα άγχος! Το συστηματικό διάβασμα αλλά κι η καλή προετοιμασία που έκανα στο φροντιστήριο με βοήθησε να συγκεντρώσω μια καλή βαθμολογία. Τώρα ελπίζω να καταφέρω να μπω στη σχολή της επιλογής μου που είναι η Φαρμακευτική.\”

\"\"

Εύη Κοκοσάλη, 18.426 μόρια

\”Πιστεύω πως προετοιμάστηκα πολύ καλά όλη τη χρονιά, χωρίς να είμαι όλη μέρα με ένα βιβλίο στο χέρι… Αυτό έγινε μετά το Πάσχα! Η σχολή που θέλω να μπω είναι η Νομική.\”

\"\"

Μαρία Ποιμενίδη, 18.397 μόρια

\”Διάβαζα συστηματικά, αλλά όχι σε υπερβολικό βαθμό καθ\’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πιο εντατική ήταν η προετοιμασία του τελευταίου μήνα. θεωρώ πως με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι πήγα να γράψω χωρίς άγχος, με πολύ καλή ψυχολογία.\”

\"\"

Δέσποινα Δαγκωνάκη, 18.583 μόρια

\”Είχα πάρα πολύ άγχος γιατί ήθελα να γράψω καλά για να περάσω στην Ιατρική. Στο τέλος των εξετάσεων φοβήθηκα πως το άγχος μου θα με εμπόδιζε να πετύχω τον στόχο μου.\”

Την ικανοποίησή του για τη βαθμολογία που έλαβαν οι μαθητές της Κρήτης στις Πανελλαδικές εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr κάλεσε τους μαθητές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που ξεκινά από αύριο.

Ο κ. Κλινάκης επεσήμανε ότι οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρίσκονται καθ\’ όλη τη διάρκεια περιόδου συμπλήρωσης των μηχανογραφικών στις θέσεις τους, βοηθώντας τους τελειόφοιτους στην επιλογή των σχολών.

Flashnews.gr/ Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook