15 συλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα μετά και το μπαράζ ελέγχων και σήμερα  από  Αστυνομικούς  της ΕΛ.ΑΣ, το ΣΔΟΕ, και η Δημοτική Αστυνομία, παρουσία του Εισαγγελέα κ. Μαρκάκη , προκειμένου να εντοπίσουν  παράνομες αποθήκες όπου φυλάσσονται προϊόντα παραεμπορίου.

Σημείο εκκίνησης  και σήμερα η περιοχή της Θερίσσου, ενώ ήδη εντοπίστηκαν δύο κατοικίες που είχαν μετατραπεί σε αποθήκες. Η επιχείρηση συνεχίζεται σε αποθήκες στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν cd, αξεσουάρ, και γενικότερα οτιδήποτε εμπόρευμα βλέπουμε να πωλείται στους δρόμους από πλανόδιους. Στη μία από τις δύο αποθήκες βρέθηκαν κυρίως cd και dvd  ενώ στην δεύτερη εντοπίστηκαν κυρίως είδη υπόδησης.

Φαίνεται πως πρόκειται για ένα μεγάλο κύκλωμα με μεγάλα παρακλάδια που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, για την εξάρθρωση του οποίου, φυσικά, χρειάζεται εγρήγορση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης τονίζει τις απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής, κάτω από τις οποίες ζουν οι άνθρωποι. Μέσα σε σπίτια – αποθήκες, τα συνεργεία ελέγχων βρήκαν μέχρι και 8 άτομα να διαμένουν στο ίδιο δωμάτιο μαζί με τα εμπορεύματα.

 Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 13.30, κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με θέμα το παραεμπόριο και τις τρομακτικές διαστάσεις που διαπιστώνεται ότι έχει λάβει στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook