Στο Παρίσι πάει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να συμμετάσχει στον εορτασμό για τα 50 χρόνια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αλλά και στη σύνοδο των υπουργών Οικονομίας του Οργανισμού.

Οι Έλληνες πολιτικοί θα παραστούν μέσα στο πρωινό, στην εορταστική εκδήλωση για τα πενηντάχρονα του Οργανισμού, το δε απόγευμα στην έναρξη των εργασιών της διυπουργικής. Γύρω στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) προβλέπεται ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση ενώπιον των συνέδρων.

Αργότερα, στις οκτώ το βράδυ, ο κ. Παπακωνσταντίνου θα συμμετάσχει σε μια συζήτηση – ντιμπέιτ που οργανώνεται από το Ινστιτούτο ΙRIS (για τις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές), με τη συνεργασία του Γραφείου Τύπου της πρεσβείας και θέμα συζήτησης: \”Ελληνική οικονομική κρίση: τα θεμέλια για ένα νέο ξεκίνημα\”.

Η συνάντηση, που είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο \”Σπίτι της Ευρώπης\” (Maison de l\’ Europe) στην κεντρική συνοικία των Παρισίων Λε Μαρέ (Le Marais). Τη συζήτηση θα κατευθύνει η διευθύντρια ερευνών του Ινστιτούτου Συλβί Ματέλι (Sylvie Matelly).

Το IRIS, που φιλοδοξεί στη δημιουργία ενός πραγματικά ανεξάρτητου κέντρου εμπειρογνωμοσύνης, συμμετέχει ενεργά στην πολιτικο-οικονομική ζωή της Γαλλίας με αναλύσεις και έρευνες γύρω από τα διεθνή προβλήματα αλλά και τις στρατηγικές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook