Η Σάρα Πιρς είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να φέρει στον κόσμο δίδυμα μωρά ενώ ταυτόχρονα έκανε αιμοκάθαρση.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει την 29χρονη Βρετανίδα ότι ήταν σχεδόν αδύνατον να μείνει έγκυος, καθώς φοβόντουσαν ότι το σώμα της είχε καταβληθεί από την εντατική αιμοκάθαρση στην οποία υποβαλλόταν,  μιας και πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

\"mama1.jpg\"

Η Σάρα όμως ήθελε απελπισμένα να ζήσει το θαύμα της μητρότητας και ήταν αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

\"mama2.jpg\"

Έτσι και έγινε. Η γυναίκα διέψευσε όλα τα προγνωστικά και την 1η Ιουνίου έφερε στον κόσμο με καισαρική τομή τα δίδυμα παιδάκια της, τον Χένλεϊ Τζέιμς Άλεξ και την Χάρπερ Φέιθ Μίρακλ.

\"mama3.jpg\"

Την τελευταία δεκαετία η Σάρα έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. Τα δίδυμα γεννήθηκαν 12 εβδομάδες νωρίτερα, αφού κρίθηκε ότι αν κρατήσουν περισσότερο την εγκυμοσύνη θα υπάρξει κίνδυνος τόσο για τη μαμά, όσο και για τα παιδιά.

\"mama4.jpg\"

Τώρα νοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας νεογνών και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να πάρουν το κατάλληλο βάρος.

\"mama5.jpg\"

«Πριν από λίγα χρόνια προσπαθούσα να μείνω έγκυος, όμως οι γιατροί μου έλεγαν ότι είναι αδύνατο κα κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν λόγω της ζημιάς που έχει κάνει η αιμοκάθαρση στο σώμα μου. Αλλά όταν τελικά έμεινα έγκυος έπαθαν πλάκα. Δεν το πίστευαν ότι θα ολοκλήρωνα την εγκυμοσύνη μου και έλεγαν ότι τα μωρά δεν θα αντέξουν πέρα από την 20η εβδομάδα», είπε η Σάρα.

\"mama6.jpg\"

Τα διδυμάκια πηγαίνουν πάρα πολύ καλά και η Σάρα ανυπομονεί να τα πάρει μαζί της στο σπίτι για να ξεκινήσουν μαζί μια νέα ζωή.

parapolitika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook