Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να βρεθεί στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, επανέλαβε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη. Ο Κ.Παπούλιας, από την πλευρά του, τόνισε ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής, που απαιτεί αυτή τη στιγμή την εθνική συνεννόηση.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την ενίσχυση των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων επισημαίνοντας με νόημα : \”Ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν\”.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο το πρωί της Τετάρτης για να ενημερώσει τον κ. Παπούλια για τις συναντήσεις που είχε χθες, Τρίτη, με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στο σύντομο διάλογο που είχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Γ.Παπανδρέου επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης αυτή την κρίσιμη στιγμή.
«Η χώρα περνά μια πολύ δύσκολη συγκυρία και σε διεθνές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και η κοινή βούληση να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις είναι ένα ισχυρό μήνυμα και για την Ελλάδα και την Ευρώπη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Γ.Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει ουσιαστικός κοινός τόπος και πάρα πολλές προτάσεις, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι «αυτά να ενταχθούν μέσα στους στόχους, με πολιτική βούληση όλων μας, να πετύχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που είναι τα ελλείμματα και το χρέος». 
«Διότι, αν αυτό δεν το κάνουμε, βεβαίως η Ελλάδα θα βρεθεί πολύ σύντομα στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων» προειδοποίησε. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από την πλευρά του ότι η ανησυχία του είναι μεγάλη και επισήμανε ότι το μεγάλο διακύβευμα είναι της κοινωνικής συνοχής που απαιτεί αυτή τη στιγμή εθνική συνεννόηση.
Σχολιάζοντας εμμέσως τα μέτρα που προωθούνται, ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι «τα ασθενή στρώματα της κοινωνίας, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρέπει να ενισχυθούν γιατί ό,τι ήταν να δώσουν το έχουν δώσει». 
«Αυτό πρέπει να το έχετε υπόψη σας στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που θα κάνετε» είπε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
«Γι’ αυτό ακριβώς με τις συζητήσεις που κάναμε ζητάμε όλες τις πιο δημιουργικές -και όπως είπα- και δίκαιες προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο θέμα του ελλείμματος. Παράλληλα όμως να έχουμε και την ανάπτυξη και να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους, που πράγματι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «η εναλλακτική περίπτωση βεβαίως είναι αυτό που αντιμετωπίσαμε και πέρυσι, να πάει η Ελλάδα σε μία εποχή που μπορεί ακόμα και να φτάσει και πάλι στο φάσμα της χρεοκοπίας, το οποίο βέβαια θα χτυπήσει πρώτα απ\’ όλα και κύρια τους αδύναμους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook