Σε διεργασίες για ίδρυση ενός νέου κόμματος έχουν προχωρήσει οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που σύμφωνα με τον βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Νταβρή, αναμένουν να κάνουν τις επίσημες ανακοινώσεις, όταν βρεθεί η κατάλληλη στιγμή.

«Ηδη πολλοί από τους ανεξάρτητους που βρισκόμαστε στη Βουλή είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ενός νέου κόμματος. Η διακήρυξη είναι έτοιμη και περιμένουμε το κατάλληλο πολιτικό “timing” για να ανακοινώσουμε τομ νέο πολιτικό φορέα», δήλωσε ο κ. Νταβρής στο ΒΗΜΑ FM, λέγοντας πως ζήτησε από όλους τους βουλευτές να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια να παραιτηθεί τώρα, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εθνικές εκλογές και να μην περιμένει μέχρι το Μάρτιο.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα αναφορικά με τη ΔΕΗ, έκανε λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δείξει «κυβερνησιμότητα και ότι έχει μαζί του βουλευτές ως αντιπολίτευση». Ο ίδιος, σημείωσε, επιφυλάσσεται για τη στάση που θα κρατήσει και αναμένει να δει όλο το σκεπτικό και την κίνηση συνολικά για να κρίνει.

protothema.gr