Πρώτη ενημέρωση 20:50 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:01 μμ στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 96 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 51 χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, το επίκεντρο του σεισμού, είναι πάνω στο σεισμικό τόξο νότια της Κρήτης.

Στο μεταξύ συνεχείς είναι οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται στην θαλάσσια περιοχή νότια απο το Τυμπάκι και σε σχετικά μικρό βάθος.

Αναλυτικότερα στις 14:36 μμ κατεγράφη ένας σεισμός, μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά απο το Τυμπάκι. 
Το εστιακό βάθος αυτού του σεισμού εκτιμάται στα δύο χιλιόμετρα.

Στις 20:47 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 37 χιλιομέτρων νότια του Τυμπακίου με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα δύο χιλιόμετρα.

Στις 21:16 κατεγράφη ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια του Τυμπακίου με το ίδιο εστιακό βάθος.