Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού μόλις ξεκίνησε, προσκαλώντας μας να σχεδιάσουμε μια ακόμα μοναδική απόδραση στα ωραιότερα μέρη του κόσμου. Φεστιβάλ, μαγευτικά τοπία και άπειρες επιλογές διασκέδασης σας περιμένουν και αυτό το μήνα.

Ανακαλύψτε έξι ξεχωριστά ταξίδια, όπως μας τα παρουσιάζει το Lonely Planet και βυθιστείτε στη μαγεία του καλοκαιριού!

Ραμαζάνι στη Μέση Ανατολή


\"\"

Μπορεί να σας έχουν συμβουλεύσει να αποφεύγετε τα ταξίδια στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές με μουσουλμανική πλειοψηφία κατά τη διάρκεια του ισλαμικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Σας προτείνουμε το ακριβώς αντίθετο!

Από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου, οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι νηστεύουν από την αυγή έως το σούρουπο, δείχνοντας την αφοσίωση στη θρησκεία τους. Πρόκειται για ένα μήνα, που η ατμόσφαιρα και οι καθημερινοί ρυθμοί μιας ολόκληρης περιοχής αλλάζουν δραματικά, καθιστώντας την Μέση Ανατολή ιδανικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη.

\"\"

Οι μη-μουσουλμάνοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε πολλές πτυχές της παράδοσης και είναι πιθανό να σας προσκαλέσουν σε ένα πλούσιο γεύμα μετά τη δύση του ηλίου ή για ένα ελαφρύ γεύμα σε τεράστιες σκηνές, καπνίζοντας ναργιλέ και παίζοντας παραδοσιακά παιχνίδια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Είναι αδύνατο να μην παρασυρθείτε από την έντονη πνευματικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την εορταστική διάθεση τη νύχτα. Πρέπει να θυμάστε ότι οι εργάσιμες ώρες είναι λιγότερες κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα, άρα τα περισσότερα εστιατόρια είναι κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανεξάρτητα από τις δικές σας πεποιθήσεις, δεν θα πρέπει να τρώτε ή να πίνετε δημόσια, σεβόμενοι τις παραδόσεις.

Γενεύη, Ελβετία


\"\"

Μπορεί να σκέφτεστε ότι μια επίσκεψη στην Ελβετία το καλοκαίρι μοιάζει με το πιείτε ντεκαφεϊνέ καφέ για να ξυπνήσετε! Κάνετε, όμως, λάθος. Η γοητεία της χώρας διαρκεί όλες τις εποχές του χρόνου, είτε καλύπτεται από χιόνια, είτε ο ήλιος αντανακλά τα τοπία της στις κρυστάλλινες λίμνες.

Δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός για να δείτε από κοντά αυτό το όμορφο σκηνικό, από τα λυρικά τοπία της περιοχής της λίμνης της Γενεύης. Αλλάξτε τις μπότες του σκι με παπούτσια πεζοπορίας και τη ζεστή σοκολάτα με κρασί, απολαύστε τις βουτιές σας στη μεγαλύτερη λίμνη της Δυτικής Ευρώπης και επισκεφθείτε ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ τζαζ στον κόσμο.

\"\"

Αμπελώνες στολίζουν τις πλαγιές δίπλα στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, που ανήκει στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σχηματίζοντας την περιοχή κρασιού Lauvaux, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε ανάμεσα στα αμπέλια και να απολαύσετε γευστικό κρασί μέσα από βόλτες στα χωριά.

\"\"

Αν κινηθείτε νοτιοανατολικά, η πόλη Montreux δίπλα στη λίμνη είναι περισσότερο γνωστή για το φημισμένο διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ, το οποίο ξεκίνησε το 1967. Οι φετινές εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν τους Pharrell Williams, Massive Attack, Stevie Wonder και Damon Albarn.

Εκτός από τις προγραμματισμένες συναυλίες, διοργανώνονται και πολλά δωρεάν υπαίθρια πάρτι. Το φεστιβάλ διαρκεί από τις 4 έως τις 19 Ιούλιου.

Kansai, Ιαπωνία


\"\"

Το καλοκαίρι στην Ιαπωνία είναι η εποχή των φεστιβάλ, των πυροτεχνημάτων και του πρόχειρου φαγητού. Αν θέλετε να απολαύσετε και τα τρία, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, επισκεφθείτε το Kansai, για να συμμετάσχετε σε δύο από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας.

\"\"

Το Gion Matsuri, το πιο διάσημο φεστιβάλ της Ιαπωνίας, πραγματοποιείται όλο το μήνα στην αρχαία πρωτεύουσα του Κιότο. Μην χάσετε την μεγάλη παρέλαση στις 17 Ιουλίου, όταν το κέντρο κατακλύζεται από εντυπωσιακά άρματα και ντόπιους που τραγουδούν.

\"\"

Μια εβδομάδα αργότερα η κοντινή Οσάκα φιλοξενεί το Tenjin Matsuri στις 24 και 25 Ιουλίου. Εδώ μια πομπή από ντόπιους και Mikoshi (φορητά ιερά) κινούνται στους δρόμους με κατεύθυνση το ποτάμι, όπου τους περιμένουν δεκάδες φωτισμένες βάρκες. Το αποκορύφωμα των εορτασμών έρχεται με ένα σόου πυροτεχνημάτων.

Και στα δύο φεστιβάλ δοκιμάστε από τους υπαίθριους πάγκους τα καλύτερα τηγανητά προϊόντα του Kansai, όπως tako-yaki (κομμάτια χταπόδι με βούτυρο), yakitori (ψητό κοτόπουλο σουβλάκι), okonomiyaki (αλμυρές τηγανίτες), yaki-soba (τηγανητά noodles) και πολλά άλλα.

Budva, Μαυροβούνιο

\"\"


Φέτος τον Ιούλιο, η Budva στις ακτές της Αδριατικής στο Μαυροβούνιο υπόσχεται στους επισκέπτες της πολλές εκπλήξεις. Αυτή η μικρογραφία του κοντινού Ντουμπρόβνικ γοητεύει τους ταξιδιώτες με την όμορφη παλιά πόλη της και τα γραφικά καλντερίμια, που περιμένουν εξερευνηθούν.

Το φημισμένο Θέατρο City φιλοξενεί υπαίθριες παραστάσεις πάνω και γύρω από την Citadel όλο τον Ιούλιο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνει κανείς στο Μαυροβούνιο, από βόλτες σε παραλιακά μπαρ.

\"\"

Το σημαντικότερο φεστιβάλ του καλοκαιριού είναι το Sea Dance Festival από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου. Για την 15η επέτειό του, το φεστιβάλ Exit, που ψηφίστηκε το καλύτερο Major Festival της Ευρώπης για το 2013, αναδεικνύει την πάρτι διάθεση της Αδριατικής, στήνοντας μια κατασκήνωση και την κεντρική σκηνή του στην παραλία Jaz.

\"\"

Διψάτε για περισσότερη περιπέτεια; Το Μαυροβούνιο είναι μικροσκοπικό, αλλά οι δραστηριότητες που σας προσφέρει πολλές. Επιλέξτε ανάμεσα σε ράφτινγκ στον ποταμο Τάρα ή αλεξίπτωτο πλαγιάς πάνω από τις απόκρημνες κορυφές του όρους Lovćen.

Εξερευνήστε την ύπαιθρο, Ισλανδία


\"\"

Τον Ιούλιο, οι ισλανδικές μέρες διαρκούν περίπου 20 ώρες και ο καιρός είναι ήπιος. Είναι περίοδος αιχμής και ενώ τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το Blue Lagoon και το Ρέικιαβικ κατακλύζονται από κόσμο, ο ζεστός καιρός σημαίνει ότι οι παγωμένοι δρόμοι του χειμώνα είναι ανοιχτοί, προσκαλώντας σας να εξερευνήσετε τα άγνωστα μέρη της Ισλανδίας.

\"\"

Πεζοπορία, ποδηλασία, ιππασία και καγιάκ είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες, που θα σας κρατήσουν εκτός σπιτιού. Ανακαλύψτε την ομορφιά των φιορδ, τους παγετώνες, τα φαράγγια, τα λιβάδια και τα αμέτρητα μικρά νησάκια και μάθετε τα πάντα για τους θρύλους των ξωτικών, που δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

\"\"

Επισκεφθείτε το Hornstrandir, μια ακατοίκητη χερσόνησο που είναι μια από τις τελευταίες μεγάλες παρθένες περιοχές της Ευρώπης ή το δημοφιλές Thorsmörk, μια καταπράσινη κοιλάδα που προστατεύεται από παγετώνες.
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook