Υλικά
 
• 600 γρ. καρπούζι ξεσποριασμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
• 300 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
• 100 γρ. φύλλα ρόκας
• 100 γρ. δροσερά φύλλα μαρουλιού
• 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 2 κ. σούπας οξύμελο
• 80 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
• 60 γρ. ψημένους σπόρους γλυκοκολοκύθας
(στο φούρνο σε λαδόκολλα στους 100ο C για 45 λεπτά)
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Σε μικρό μπολ ενώνουμε το ελαιόλαδο, το οξύμελο και το κρεμμύδι. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και χειροτρίβουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. 
 
Το αφήνουμε κατά μέρος και στη συνέχεια βάζουμε τη φέτα, το καρπούζι, το μαρούλι και τη ρόκα σε ένα βαθύ πιάτο. 
 
Περιχύνουμε με τη σάλτσα οξύμελου και ανακατεύουμε προσεκτικά να μην σπάσουν τα κομμάτια της φέτας και του καρπουζιού. 
 
Στήνουμε τη σαλάτα σε πιάτο και πασπαλίζουμε με τους σπόρους γλυκοκολοκύθας.