Για ατεκμηρίωτες, γενικές και αόριστες παρατηρήσεις με παραποίηση της πραγματικότητας και προφανή σκοπό τη διαμόρφωση κλίματος επιβολής σκληρών οικονομικών μέτρων από τη Νέα Δημοτική αρχή, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, απαντώντας στις κατηγορίες του κου Βάμβουκα για τα οικονομικά του Δήμου.

Εμφανώς ενοχλημένοι στο δήμο Χανίων από τις δηλώσεις Βάμβουκα μετά τη συνάντηση του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη περί των οικονομικών του Δήμου, ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης και οι άμεσα εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι, Πρωτοπαπαδάκης, Αγγελάκη και Χατζηδάκη, μίλησαν στους δημοσιογράφους δίνοντας απάντηση στα όσα ελέχθησαν.


Το λόγο πήρε πρώτος ο κος Πρωτοπαπαδάκης ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:
 \”Ο Δήμος Χανίων δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα στοιχεία. Ο κος Βάμβουκας δεν προτάσσει και δεν υπάρχει κανένα ποσοτικό στοιχείο, δεν υπάρχει κανένας αριθμός. Ο δήμος έχει ταμειακό απόθεμα 8.500.000 περίπου, από τα οποία τα 4 εκ. είναι ταμειακό απόθεμα ίδιων πόρων.Οι τιμολογημένες υποχρεώσεις του δήμου προς πληρωμή είναι 700.000 ευρώ. Παραλάβαμε 12,5 εκ, χρέος το οποίο ξεπληρώσαμε με ίδιες δυνάμεις, στοιχείο που υπάρχει και στους ισολογισμούς οι οποίοι είναι πλεονασματικοί και το 2011 και το 2012 και το 2013 και επιπλέον ο δήμος δεν μπήκε σε καμία μνημονιακή πολιτική οικονομικού χαρακτήρα\”.



Δείτε στο video ολόκληρη την τοποθέτηση του κου Πρωτοπαπαδάκη:




Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε ότι όσα λέγονται είναι για τη δημιουργία άλλοθι λόγω της επερχόμενης απραξίας τους όπως χαρακτηριστικά τόνισε για να συμπληρώσει:
\”Θυμηθείτε με έρχονται πάρα πολύ δύσκολες μέρες για το Δήμο. Δεν θα πω κάτι παραπάνω, παρά μόνο ότι χαίρομαι που ο κος Σταθάκης θυμήθηκε ότι υπάρχει Δήμος μετά από 3,5 χρόνια και λυπούμαι βαθύτατα γι\’ αυτό που κάνει ο κος Βάμβουκας και αν συνεχίσει έτσι ο Δήμος πολύ πρόωρα θα μπει σε περιπέτειες. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας\”.


Μπορούν να με αξιοποιήσουν, μπορώ να βοηθήσω και τώρα μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, δεν καταλαβαίνουν, δεν μπορώ και να τους παρακαλώ\”, σ
υμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κος Σκουλάκης.

ο Δήμαρχος Χανίων έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον κ. Βάμβουκα:

• Είναι ή δεν είναι πλεονασματικοί οι υπογραφόμενοι από τους ορκωτούς ισολογισμοί του Δήμου Χανίων των ετών 2011: 1.131.000€, 2012: 1.343.700€, 2013: 2.092.000€.
• Έχει ή δεν έχει ο Δήμος σήμερα ανταποδοτικά τέλη ισοδύναμα με αυτά, που υπήρχαν στους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους το έτος 2004 και βέβαια τα μικρότερα από οποιοδήποτε άλλο Δήμο της Χώρας ίδιου μεγέθους και ίδιων παρεχόμενων υπηρεσιών.
• Γνωρίζει ή δε γνωρίζει ότι οι υποχρεώσεις του Δήμου μέχρι τις 31.12.2013 είναι μικρότερες των 500.000 ευρώ, όταν το ταμειακό υπόλοιπο για την αποπληρωμή τους είναι 8.500.000 ευρώ. Σήμερα 8/7/14 οι υποχρεώσεις του Δήμου από ανεξόφλητα τιμολόγια, τα οποία αφορούν ίδιους πόρους είναι περίπου 700.000€, όταν το ταμειακό υπόλοιπο για την αποπληρωμή τους είναι περίπου 3.400.000€.
• Υπάρχει ή δεν υπάρχει αδιάθετο ποσό 1.400.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου αποκλειστικά για την εκτέλεση έργων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 1η Σεπτεμβρίου με οποιοδήποτε τρόπο.
• Θυμάται ή δε θυμάται την επιπλέον πληρωμή με ίδιους πόρους του ποσού των 1.800.000 ευρώ στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. για την πληρωμή για δύο έτη των δανείων της και του ποσού των 540.000 ευρώ στη Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. ως αύξηση του κεφαλαίου για να αποπληρώσει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αυτής.


Δείτε στο video ολόκληρη την τοποθέτηση του Μανώλη Σκουλάκη:








Ο νυν Δήμαρχος Χανίων κάλεσε τον κ. Βάμβουκα να απαντήσει για το τι σκοπεύει να κάνει με τα παρακρατηθέντα από τη ΔΕΗ ανταποδοτικά, τι προτίθεται να κάνει με την επίδικη υπόθεση της ΛΑΧΩΡ, αν θα αυξήσει τα ανταποδοτικά τέλη , πώς θα διαθέσει το ποσό των 1.400.000 ποσού αδέσμευτης ΣΑΤΑ ενώ ανακοίνωσε πως στα τέλη Αυγούστου θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία στην Χανιώτικη κοινωνία.

Από την πλευρά της η κα Αγγελάκη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Δήμου Χανίων παραθέτοντας στοιχεία και επισημαίνοντας τη βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής που σύμφωνα με την ίδια είναι η προσπάθεια ολοκλήρωσης του έργου:

 \”Το πρόγραμμα του Δήμου Χανίων είναι συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ. Μιλάμε για ΣΑΤΑ και ίδιους πόρους. Κάνουμε τα μέγιστα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Το πρόγραμμα των παρεμβάσων έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ουδέποτε ο κος Βάμβουκας ζήτησε συνάντηση προκειμένου να τεθούν οι προτεραιότητες της νέας Δημοτικής αρχής\”. 


Δείτε στο video ολόκληρη την τοποθέτηση της κας Αγγελάκη:



Η κα Χατζηδάκη στάθηκε αρχικά στο ότι τα θέματα συνεργασίας για την ιεράρχηση των αναγκών και των παρεμβάσεων αποτελούν αποφάσεις ομόφωνες που έχει ψηφίσει και ο κος Βάμβουκας, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του είπε:


 
\”Τουλάχιστον ατυχείς είναι οι δηλώσεις του κου Βάμβουκα και εύχομαι ο ίδιος να βρει εφικτές λύσεις\”.

Δείτε στο video ολόκληρη την τοποθέτηση της κας Χατζηδάκη:



Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook