Επιστρατεύοντας το χιούμορ τους, οι Μουσουλμάνοι μοιράζονται το αίσθημα της πείνας που τους κυριεύει στη διάρκεια της νηστείας του Ραμαζανιού με τους χρήστες των social media.
Όπως αναφέρει το BBC, με το hashtag# Ramadanproblems, οι χρήστες του Facebook, του Instagram και του Twitter ανεβάζουν χιουμοριστικά σχόλια με τα οποία εκφράζουν τα συναισθήματά τους όταν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού θα πρέπει να ακολουθούν υποχρεωτικούς κανόνες συμπεριφοράς που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, νηστεία και εγκράτεια από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου. 
Σε μία φωτογραφία που κάνει το γύρο των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζεται ένα μωρό που απολαμβάνει μακαρόνια αφού έχει «σπάσει» τη νηστεία. Άλλος χρήστης υποστηρίζει: «Οταν κοιτάς το ψυγείο, είναι σαν να βλέπεις την πρώην σου». «Εχεις \”Ramadanproblems\” όταν περπατάς και βλέπεις φαγητά αντί για ανθρώπους». 
Από τις 28 Ιουνίου και για ένα μήνα, οι Μουσουλμάνοι απέχουν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου από κάθε είδους τροφή ακόμη και νερό, ενώ το κάπνισμα, το ποτό, τα αρώματα και οι σεξουαλικές επαφές απαγορεύονται. 
Τα δύο κύρια γεύματα του Ραμαζανιού είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ.
«Είμαστε σαν όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους. Αγωνιζόμαστε για τα ίδια πράγματα», σχολιάζει η Ούζμα Ατχα από το Ντουμπάι. 
Σύμφωνα με το BBC, το hashtag #RamadanProblems έχει επίσης στόχο να κατανοήσει ο υπόλοιπος κόσμος τι σημαίνει το Ραμαζάνι για τους Μουσουλμάνους και η πείνα που νιώθουν όσο αυτό διαρκεί.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook