Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων σε ανακοίνωση με ανακοίνωση που εξέδοσε \”εκφράζει την ριζική και έντονη διαφωνία του και την αγανάκτηση όλων των εργαζομένων του Νομού για το νέο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση.
Την άγρια φοροεπιδρομή, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, των νέων δραματικών περικοπών μισθών και συντάξεων, που εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους και αποδυναμώνει περισσότερο την μεσαία τάξη της χώρας.
Είναι μέτρα άδικα ανισομερή και αναποτελεσματικά, είναι η συνέχεια της συνταγής ενός αποτυχημένου μνημονίου, που το μόνο που πετυχαίνει είναι η συνέχεια της άδικης επιβάρυνσης των ελλήνων πολιτών, η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας, η διεύρυνση της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων.
Μέτρα που δυστυχώς κινούνται στον ίδιο φαύλο κύκλο της διεύρυνσης του χρέους και του ελλείμματος βυθίζοντας την χώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.\”
Παράλληλα το ΕΚΧ επισημαίνει πως \” η κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν, αδιαφορώντας πλήρως για τις κοινωνικές επιπτώσεις και το αδιέξοδο της οικονομίας.
Πρόκειται για καταστροφική νεοφιλελεύθερη συνταγή όπως υπαγορεύετε από την τρόικα, που δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, παρά εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των κερδοσκόπων, των τραπεζιτών και των κάθε λογής επιχειρηματιών που πλουτίζουν σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων.
Αυτή η πολιτική και κάθε πολιτική που απαλλάσσει τους κλέφτες, τους μεγάλους επιχειρηματίες, τα κέρδη τους, το μαύρο χρήμα και τους αυθαιρετούντες, από όπου και αν προέρχονται δεν δίνει λύσεις και δεν έχει μέλλον.
Όσο οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται τόσο θα συνεχίζονται οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των Συνδικάτων.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook