Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών απέστειλε ο υπουργός Παιδείας, ζητώντας την λήρη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα διαρροής από την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' λυκείου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας, η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Υπενθυμίζεται ότι η καταγγελία είχε γίνει από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η ΟΙΕΛΕ είχε στείλει σχετική επιστολή στον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο με βάση δημοσίευμα ιστοσελίδας περί «παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών». Με νεότερη ανακοίνωσή της, ωστόσο, η ΟΙΕΛΕ διέψευσε ότι είχε γίνει αναφορά από μέλος της για συγκεκριμένο σχολείο.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκαν επίσης από το υπουργείο Παιδείας η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το εν λόγω θέμα.

newpost.gr