Όπως δημοσίευσε απο χθες το Flashnews.gr (δείτε εδώ), απο τα ξημερώματα, ξεκίνησε μια – ίσως ύστατη – προσπάθεια για να βρεθεί ο 73χρονος Βρετανός Arthur Jones, η τύχη του οποίου αγνοείται απο τις 19 Ιουνίου, όταν έφυγε απο το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, χωρίς να δώσει κανένα σημείο ζωής.
Συγκεκριμένα και σε συννενόηση με τους ειδικούς απο την αστυνομία της Βόρειας Ουαλίας, οι οποίοι ήρθαν στα Χανιά την προηγούμενη Κυριακή, απο τα ξημερώματα ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα σε μιαν έκταση 5 χιλιομέτρων, η οποία ξεκινά απο τους καλαμιώνες που βρίσκονται πίσω απο το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο 73χρονος στο Γεράνι και φτάνει μέχρι και το Γερμανικό νεκροταφείο του Μάλεμε.
Η έρευνα αυτή αποφασίστηκε μετά την διαπίστωση πως ο Βρετανός είχε επισκεφθεί στις 18 Ιουνίου το Συμμαχικό Νεκροταφείο στην Σούδα, όπου και βρέθηκε η υπογραφή του στο βιβλίο επισκεπτών.
Έτσι δεν αποκλείεται να θέλησε να επισκεφθεί και το Γερμανικό Νεκροταφείο και επειδή είναι λάτρης των περιπατητικών διαδρομών, να επεχείρησε την επίσκεψη αυτή να την πραγματοποιήσει πεζός, απο  μικρούς δρόμους ή άλλα μονοπάτια.
Στην έρευνα συμμετέχουν 40-50 διασώστες, απο την αστυνομία, την ΕΜΑΚ Κρήτης με τον ειδικό σκύλο της και απο εθελοντές των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, του Δήμου Χανίων, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων, της Λέσχης Αυτοκινήτων 4Χ4 Χανίων και της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

\"\"

Η έρευνα διεξάγεται υπο την γενική εποπτεία του Αστυνομικού Δ/ντή Χανίων κ.Γεωργακάκη και του υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Χανίων κ.Κουρουπάκη, ενώ σε αυτήν συμμετέχουν και ο γιός του 73χρονου που βρίσκεται εδώ και μέρες στα Χανιά.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook